Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські штати об'єдналися проти заборони зброї з магазинами великої місткості

22 американських штати приєднуються до судового позову, в якому закликають Федеральний суд винести рішення проти заборони в Каліфорнії магазинів великої місткості. Врешті-решт закон Каліфорнії порушує Другу поправку до Конституції.

21040501.jpg

Фото: Brennan Linsley (AP Photo)

Коаліція з 22 штатів на чолі з республіканськими генеральними прокурорами закликала Апеляційний суд 9 округу США винести рішення проти спроби Каліфорнії заборонити магазини, що містять більше ніж 10 куль, пише The Epoch Times.

"Каліфорнійські політики знову проти: вони переконані, що на порядку денному мають бути питання, що зневажають конституційні права людей", – зазначив у заяві генеральний прокурор штату Арізона Марк Брнович. – "Спроби підірвати Другу поправку або будь-які наші громадянські права та свободи повинні сприйматися з глибоким скептицизмом та енергійним опором".

Республіканський прокурор штату Луїзіана Джефф Лендрі, який разом із Брновичем займається судовим позовом, заявив, що "радикальні ліві законодавці в Каліфорнії та за її межами намагаються "законодавчо скасувати наші конституційні права".

2016 року у Каліфорнії заборонено магазини так званої "великої місткості", що містять 10 і більше куль. Пізніше федеральний суддя постановив, що цей крок є неконституційним. Перед цим колегія з трьох суддів 9-го округу підтримала рішення цього судді.

У лютому комісія з 9 членів 9-го округу погодилася переслухати справу.

"Магазини великої місткості використовувались у багатьох жахливих масових стрілянинах по всій країні, в тому числі тут, у Каліфорнії", – заявив тодішній генеральний прокурор Каліфорнії демократ Хав'єр Бесерра у лютому після того, як суд погодився переслухати справу. – "Ось чому сьогоднішнє рішення Дев’ятого округу про перегляд цієї справи є вирішальним; це – наступний крок у захисті здорового глузду щодо збройових законів нашого штату".

Тоді Генеральна прокуратура заявила, що магазини великої місткості "використовувались у численних жахливих масових стрілянинах по всій країні, включаючи трагічну стрілянину в прикордонному барі-кафе в Таузенд Оукс у 2018 році та стрілянину в Регіональному центрі у Сан Бернардіно у 2015 році". Каліфорнія заборонила виробництво таких магазинів у 2000 році.

Але в короткому викладі штати стверджували, що право носити зброю захищає людей у ​​районах із високим рівнем злочинності або в неблагополучних районах, де правоохоронні органи можуть не змогти вчасно зреагувати.

"Каліфорнії не слід дозволяти втручатися в конституційні права власних громадян, і цей суд не повинен ставити під загрозу права громадян у цьому окрузі та інших штатах своїм аналізом", – зазначено в короткому викладі. Врешті-решт закон Каліфорнії порушує Другу поправку до Конституції.

Цей крок відбувся після того, як президент Джо Байден і топ-демократи Конгресу заявили, що після стрілянини в Атланті та Колорадо минулого місяця необхідні додаткові дії щодо контролю над зброєю, включаючи федеральну заборону магазинів, що містять більш як 10 куль.

Байден також домагався заборони так званої штурмової зброї та сказав журналістам у Білому домі, що коли він був сенатором, йому вдалося домогтися заходів контролю над зброєю, включаючи федеральну заборону на озброєння 1994 року, термін дії якої закінчився через 10 років.

Термін "штурмова зброя" зазнав нападу з боку організацій, що займаються захистом зброї, вказавши на те, що цей термін цілеспрямовано  зробили розпливчастим, а штати мають самі визначати, що являє собою "штурмова зброя" та висувати вимоги щодо неї.

Наші інтереси: 

Розуміти, що США є країною з добрими традиціями володіння зброї. Наступ на ці традиції робить цю країну іншою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Нажаль, США у питанні зброї ще далеко до Швейцарії...А, Україна ще далі, аж за обрієм...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Нажаль, США у питанні зброї ще далеко до Швейцарії...А, Україна ще далі, аж за обрієм...

Якщо прагнеш чуда - створюй його!