Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У справу вступає Верховний Суд США

Категорія:

Спецтема:

19, 22 та 26 лютого у Верховному Суді США мають відбутися слухання, присвячені… скажемо делікатно: некоректним подіям на виборах 2020.

20201211supremecourt.jpg

Верховний Суд США

Якщо бути точнішими, то на слуханнях будуть розглядатися питання порушень виборчого законодавства в окремих штатах. Таких як зміна порядку голосування простим розпорядженням губернатора, в той час, як такі зміни мають право впроваджувати тільки законодавчі збори штату. Недопущення спостерігачів. Дивні речі, коли спостерігачів розпускають зі словами, що підрахунок голосів зупинено на ніч, щоб всі відпочили – а зранку з’ясовується, що вночі підрахунок продовжувався (вже без спостерігачів), і при тому змінився переможець.

Верховний Суд постає перед доволі складним вибором. Можна піти шляхом політичної доцільності, як зробив Конституційний Суд України у 2019 році, коли визнав конституційним указ Зеленського про розпуск Верховної ради тільки заради того, щоб не спровокувати конституційну кризу. Американський Верховний Суд може також піти таким шляхом, але тоді він може спровокувати кризу судової системи США, коли громадяни США втратять довіру до судової системи. Ця довіра вже зараз сильно зіпсована, коли суди масово не беруть до розгляду справи про фальсифікації на виборах. Коли зараз деякі пропагандисти поширюють фейк, що нібито Трамп програв понад 60 судів – це неправда. Жодного суду не було. Суди різних інстанцій під найрізноманітнішими приводами відмовляються розглядати справи: або несвоєчасно подали, або ручка не того кольору, або цей суд некомпетентний  розглядати цю справу, або суддя ліг на лікарняний тощо. Це якби було скасовано спортивні змагання, а потім раптом оголосили, що одна команда всі змагання програла, хоча насправді змагань і не було.

Нагадаю, коли у 2016 році Гіларі Клінтон програла вибори, вона часто повторювала повсюди, що вибори були нечесні, що Трамп виграв завдяки махінаціям тощо. Але за весь цей час її команда не подала жодного судового позову, бо просто не було жодного факту. А от зараз команда Трампа подала вже понад 60 судових позовів, де викладено факти, покази свідків, незалежні розслідування – а всі суди сховали голови у пісок, якомога далі від відповідальності.

Але те, що Верховний Суд буде розглядати позови – вже велике досягнення. Бо в прямому ефірі сотні тисяч американців побачать конкретні факти, покази свідків, які доводять нечесність виборів, що були.

За великим рахунком, завдання цих позовів – створити запобіжники до наступних виборів, щоб шахраї вже не змогли б так нахабно фальсифікувати результати. І на результати виборів 2020 рішення суду не вплине. Воно просто зафіксує факт неправомірних дій перед і під час виборів – і заборонить робити подібні дії на наступних виборах. Хоча все одно рано чи пізно постане питання: а як бути з легітимністю адміністрації Байдена, якщо відкривається  така кількість порушень, що ставить під сумнів результати голосування…

Ще жодного разу в США не було такого, щоб анулювали результати виборів Президента вже після інавгурації та початку роботи адміністрації. Хоча у 1994 році був випадок, коли суд примусив відмовитися від посади сенатора, котрий вже склав присягу і приступив до роботи. Це сталося після того, як суд переконався, що результати виборів було сфальсифіковано.

Повторюю ще раз: ще жодного разу в США не відкликали Президента, котрий вже склав присягу і приступив до роботи. Але питання легітимності діючої адміністрації (як і питання легітимності деяких сенаторів та конгресменів) тепер буде під великим питанням.

Наші інтереси: 

Рано чи пізно, а правда все рівно вийде на поверхню. В сучасному світі єдина довготривала стратегія життя - бути завжди чесним і перед оточуючими, і перед собою.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

По логіці речнй результатом роботи Верховного Суду має бути відновлення справедливості інакше для чого він працює?Якщо він не відновить справедливість то для чого такий суд?

Коментарі

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

По логіці речнй результатом роботи Верховного Суду має бути відновлення справедливості інакше для чого він працює?Якщо він не відновить справедливість то для чого такий суд?