Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 60
  • Переглядів: 64

Люди довгої волі та мистецтво перемагати

Категорія:

«Люди довгої волі» – це усталений термін для позначення людей, спроможних до творення нового ладу. Оскільки умови для такого творення виникають під час системних криз, то «люди довгої волі» з’являються саме в такі кризові часи. Україні потрібні «люди довгої волі», «пасіонарії», «арії» - ці слова є синонімами. Наше завдання – знаходити таких людей і підтримувати.

Глибина кругозору

У кожної людини своя глибина бачення майбутнього: хтось живе одним днем, а хтось вибудовує життя на десятиліття. Чим далі людина бачить, тим ефективніші її дії. Дитину запитують: «Що ти вибереш – цукерку зараз чи дві цукерки через півгодини?» Це тест на глибину.

Далекоглядна людина бачить віддалену мету, і це заохочує її щомиті систематично рухатися в потрібному напрямку, не збиваючись на манівці. Так вона використовує наявний потенціал часу й отримує додаткову перевагу.

Отже, ключовим чинником цілеспрямованості є здатність бачити далекі цілі. Цій якості можна навчатися. Коли дитина протягом року кидає дрібні монети в скарбничку, а потім її розбиває і отримує «шалені гроші» – це розвиток стратегічного мислення. Коли людина протягом багатьох років займається цікавою справою, а потім дивує всіх «раптовим успіхом» – це добрі плоди.     

Побачити та розпізнати

Глибина мислення корисна не тільки для формування майбутнього, а й для відстеження масштабних і довгострокових спецоперацій або, якщо хочете, афер. Зазвичай вони тримаються на «трьох китах»:

1) супернахабна брехня – хуцпа,

2) масштабність,

3) довготривале розгортання.

Пересічна людина:

1) не може повірити в саму можливість хуцпи (вона навіть не знає такого слова),

2) масштабність брехні виходить за межі її кругозору, тому така брехня здається неіснуючою,

3) довготривале розгортання перевищує уявлення про часову відстань між причиною і наслідком, тому також «зникає».

Наприклад, якщо людина щось погане з’їсть і протягом кількох годин відчує розлад травлення, то вона усвідомить зв’язок між причиною і наслідком. Якщо їй стане погано через тиждень або через місяць, то лише одиниці зможуть це пов’язати з поганою їжею. 

«Чим масштабніша афера і чим вона давніша, тим легше її провернути: людям здається, що афера не може бути такою прадавньою і такою масштабною, бо не могла ж така кількість людей повестися на неї» – цитата  з фільму «Револьвер» (2005).     

Людей, спроможних мислити великими часовими категоріями, масштабно і цілісно, ми називаємо людьми довгої волі. Розширена свідомість дозволяє їм чітко бачити мету й цілеспрямовано рухатися до неї, а також виявляти закладені ворогом часові бомби у вигляді підривних ідей або глибоко укоріненої агентури.

Проте є ще один важливий момент на користь того, чому Україна потребує людей довгої волі. Згідно з визначенням, наш рух розгортається  з мінімальним опором навколишнього середовища. Це досягається не тільки перебуванням його учасників у просторі позитивних подій, а й їхньою здатністю вести «війну за майбутнє».

Мистецтво перемагати

Термін «війна» є умовним, адже ведення «війни за майбутнє» не передбачає жодного протистояння. Це досягається тим, що з самого початку ставиться далека мета, яка виходить за межі розуміння ворога.

Початок поступового наближення до цієї мети, коли крім ідеї ще нічого конкретного нема, не викликає ворожого протистояння. Коли ж ідея починає матеріалізуватися і мета стає близькою, то протидіяти вже запізно. А все тому, що матеріалізація ідеї означає народження творчої Тези, тож протидія їй неминуче виступає в ролі антитези. Від такої протидії лише користь, адже антитеза посилює Тезу і сприяє повнішому її розгортанню.     

Ми не ведемо боротьби у звичному розумінні цього слова. Ми ведемо війну за майбутнє. Єдина боротьба, яка при цьому допускається, це боротьба з власними слабостями. Після перемоги у цій «внутрішній війні», перемога у зовнішній війні досягається порівняно легко, весело і цікаво. Це правильна, богоугодна перемога: «Слава блаженному Богу за те, що потрібне зробив неважким, а важке – непотрібним» (Григорій Сковорода).   

Очевидно, що для успішного ведення війни рух за майбутнє потребує учасників, спроможних перемагати у внутрішній війні з власними пристрастями, невіглаством, лінивством, паразитичними програмами, інформаційним брудом.

Скажемо відверто – ця війна дуже важка. Але якщо діяти згуртовано, ділитися один з одним досвідом власних маленьких перемог, формувати колективний розум і постійно підтримувати одне одного, то перемога неминуча.

Хай Буде!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Пізнаємо себе, творимо майбутнє. Для отримання відчутних результатів нам доведеться довго жити, тому оздоровлюємось і омолоджуємось.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ярослав Новий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вести боротьбу за майбутнє Царство потрібно почати з себе, бо основне поле цієї боротьби це є твоє Серце.«Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий [«лагідний і сумирний серцем», Хом.],— і «знайдете спокій душам своїм» (МАТВІЯ 11:29). Ярмо Ісуса це зброя могутня, це слово правдиве , золото в вогні очищене. І ми маємо цю зброю Живого Слова яке очищає і підносить і змінює обставини нашого життя. Беріть цю зброю , вчіться нею користуватися і навчіть свого ближнього володіти нею, бо Царство Боже рядом...

Коментарі

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Підтримую, головна боротьба з ворогом всередині себе, немає поганих людей на нашому шляху - є лише випробування і тільки від нас залежить яким чином їх подолати.

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Війна - це змагання в еволюційних перегонах.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Воїн Світло.
0
Ще не підтримано

Дякую! Ви вже і до сучасної політики докопалися.

Пройти будь-яке випробування - піти на випробування. Це неминуче.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Ігоре, радіймо! Поняття "Довгий-короткий" характеризують більше відстані аніж час. Воля проявляється в часі. (Є сила, є воля, а СИЛИ ВОЛІ нема). Час летить, час триває. Пропоную: ДОВГОТРИВАЛА ВОЛЯ. Хай буде!

Зображення користувача Гор Дуліб.
0
Ще не підтримано

Радіймо!
За моїми уявленнями-воля є застосуванням сили у часі.
В плані Сенсару вважаю застосування терміну "Довга воля" доречним.
Хай буде!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Люди довгої волі" - це усталений термін для позначення людей, спроможних до творення нового ладу. Оскільки умови для такого творення виникають під час системних криз, то "люди довгої волі" з’являються саме в такі кризові часи. Україні потрібні "люди довгої волі", "пасіонарії", "арії" - ці слова є синонімами.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Віктор Макаренко.
0
Ще не підтримано

Добра стаття!

Зображення користувача Кабан Іклан.
0
Ще не підтримано

Все, що зараз материалізується, було відправлене нам з минулого у вигляді ідей. Ідея - це бомба з минулого, реалізація - вибух в теперішньому.
Мистецтво війни, в термінах авіанальоту, полягає у відправці бомбардувальників в майбутнє, та протиповітряної обороні від бомбардувань з минулого.
Сучасна протиповітряна оборона базується на вчинках винищувачів-перехоплювачів. (повалення пам’ятників Леніну, або встановлення пам’ятників Сталіну що пісяє) Тактика винищувачів-перехоплювачів є достатньо витратною, бо зустрічає протидію з боку щільного строю бомбардувальників та групп винищувачів прикриття. Відбити масований нальот вдається не часто, і ціною великих героїчних втрат. Тому ця тактика - останній рубіж оборони.
Значно ефективніша оборона - маскування, встановлення хибних (для ворога) цілей та мобільність. Бомба, що не попала в справжню ціль, не може завдати шкоди. Треба запевнити ворога, що ми несемо важкі втрати від його дій. Тоді ворогам буде чим тішитись, плануючи нові "потужні удари" по територіях, де нас вже не буде. Хороший ворог - заклопотаний ворог.
А ми й так знаємо в що погратись, поки вороги не чинять опору.

Зображення користувача Андерс Фальке.
0
Ще не підтримано

Було б добре всю цю теорія допасувати до сьогоднішньої ситуації на сході нашої держави

Миролюбність і озброєність!

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

..." якщо діяти згуртовано, ділитися один з одним досвідом власних маленьких перемог, формувати колективний розум і постійно підтримувати одне одного, то перемога неминуча." Перші сторінки книги "Арійський стандарт" І. Каганця зустрічають життєстверджуючими віршами...

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Ярослав Новий.
0
Ще не підтримано

Підтримую !

Зображення користувача Ярослав Новий.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Вести боротьбу за майбутнє Царство потрібно почати з себе, бо основне поле цієї боротьби це є твоє Серце.«Візьміть на себе ярмо Моє, і навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем покірливий [«лагідний і сумирний серцем», Хом.],— і «знайдете спокій душам своїм» (МАТВІЯ 11:29). Ярмо Ісуса це зброя могутня, це слово правдиве , золото в вогні очищене. І ми маємо цю зброю Живого Слова яке очищає і підносить і змінює обставини нашого життя. Беріть цю зброю , вчіться нею користуватися і навчіть свого ближнього володіти нею, бо Царство Боже рядом...