Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Знищення МН17: СБУ затримала водія автотягача, який перевозив ЗРК Бук

Світ:

Про це на брифінгу сказав заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков. Він продемонстрував відео, зняте на телефон, на якому видно, як по Донецьку на автотягачі везуть ЗРК Бук.

19071703.jpg

зенітно-ракетний комплекс "Бук"

"Завдяки цьому відео з телефону ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, яка забрало його на автопідприємстві в Донецьку. Через 3 роки нам вдалося цю особу затримати, коли він перетинав кордон на підконтрольній нам території з РФ. Ми його затримали, зараз він відбуває покарання тут, в Україні", — цитують Маякова Українськi Новини.

Представник СБУ зазначив, що досліджується ступінь причетності 150 осіб до цього злочину.

Він підкреслив, що бойовики «ДНР», причетні до транспортування ЗРК Бук, будуть засуджені в Україні за тероризм.

Керівник прес-служби СБУ Олена Гітлянська уточнила, що затриманий бойовик ДНР - не водій автотягача, він брав участь в транспортуванні "Бука" . Він засуджений українським судом у 2017 році.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявляє, що затриманий українськими спецслужбами колишній командир протиповітряної оборони (ППО) Слов'янської бригади самопроголошеної "Донецької народної республіки" Володимир Цемах володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.

Сьогодні виповнюється 5 років з дня катастрофи рейсу MH17 Malaysia Airlines.

Наші інтереси: 

Агресор помилився і збив не той літак. Хотіли збити цивільний літак Російської Федерації, який летів за маршрутом «Москва-Ларнака» на Кіпр. Вони хотіли це зробити, щоб ввести свій контингент на територію України. 18 липня РФ мали перейти кордон. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи