Зображення користувача Майя Українська.
Майя Українська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Знання відкриті всім

Можливо, плин моїх думок буде ще комусь цікавим. Мабуть, колись загралися боги... і відпочинок запланували: але раніш воду споживали з річки чи озера. Або росу збирали у лісі, лузі, на узліссі, дихали свіжим повітрям, насиченим ефірними оліями рослин, спілкувалися легко і просто з тваринами. І, нарешті, побачили таке... Схаменулися. Але ж вони боги, що живуть в паралельному світі, і залунали Шоль, Щоль, цифрона 9.  Щоб Щастя знову засяяло-заспівало на рідній Землі.

Вибачте, що ще раз про те, що вивчали на уроках географії. Земля знаходиться на щасливій орбіті. Є всі пори року одночасно на планеті - то вибирай широту і мандруй. На екваторі - вічне літо, на полюсах "вічна" зима. Але не завжди так було... Бо полюси "на місці" ( зручно людям орієнтуватися за картою та співставляти з магнітними полюсами) не стояли. Магнітні полюси... Магнітне поле... Гравіметричні обсерваторії постійно фіксують факт  руху магнітного полюса ( є докази в надрах Землі: геологічні відшарування-відклади, що свідчать про зміни полюсів і клімату). Навіть в Антарктиді є вугілля, а залишки рослин свідчать про те, що материк цей не завжди був вкритий кригою. (Може, хто пригадає знання і про давній материк Гондвана...)

І день, і ніч одночасно є на Землі. А це залежить від географічної довготи. Вмієш літати, то вибиай те, що бажаєш... Але є рідний куточок, рідна стежина, родина мила "Ота стежина в ріднім краї, одна в однім біля воріт...", - слова з пісні П. Майбороди.

Вода - особлива речовина: навіть може перебувати одночасно в трьох різних станах! Вкрив Україну сніжок білий пухнастий: дітям - радість і батькам втіха. Ковзанки, снігові споруди, сніжки, лижні прогулянки і... розчищення доріг і доріжок, визволення від снігового полону.  Виграє під сонячним промінням кожна сніжинка всіма кольорами веселки. Дякуємо щомиті воїнам-захисникам, що маємо таку можливість.

День зимового сонцестояння - 22 грудня. Зима - на мороз, а Сонце на - літо, а в південній півкулі навпаки.

День весняного рівнодення - 21 березня - день дорівнює ночі, як Інь і Янь, Білобог і Чорнобог. Початок нового

Кожен народ святкує збільшення Світлового періоду: звільнення від дипресії, сонливості, штучного світла, розквіт життя після зимового сну. Тому так радіємо першій весняній квітці, зеленій травичці, ключам перелітних  птахів (несуть весну на крилах), дзвінкого співу солов"я  й жайворонка, і крилець бджілок, шелесту молодого листя в лісі, саду. Радій життю, оберігай традиції народу, щоб  краса ця завжди надихала творити радість, щастя. Дякуємо Богу Всесвіту, бо Бог любить всіх і навчає творити добро, красу, вдосконалюватися, щоб істина розквітла-засяяла в кожном серці.

Наведення порядку в оселі для себе, родини - праця в радість, а гості стимулюють. Правда, гості бувають різні: жадані і непрохані... Тому до свят прикрашають оселю якнайкраще, щоб око радувало і родину, і друзів, і гостей. З приємними гостями і пісні лунають дзвінко, навіваючи... сумні - сум, жартівливі, веселі - щасливе. По краплині, як у мультику про Капітошку, кожен з нас наповнює ріку, що понесе воду (цей чарівний напій) до кожної істоти. Напоїть, надасть наснагу завдяки двом головним земним чинникам кругообігу. Сонце кличе до себе, а Земля притягує все. Силу Духу навіює Божу Благодать. На все Божа воля... Чомусь ці слова відсутні у підручниках. Свобода вибору Шляху залежить від Сили Духу. Сила волі. Воля є. Знання відкриті всім. Знаходь час і опановуй їх. Кола Сократа... Світ пропонує... Є можливість вибирати найкраще, рабство чи свободу, пам"ятаючи про відповідальність кожної дії, кроку, руху, подиху. Кожному своє.. Сила волі... Божа благодать. Сила Духу. Порядок в душах і в серці. Добра Новина.

Наші інтереси: 

кола Сократа

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи