Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Жителям ОРДЛО Україна почне виплачувати "борги" по пенсіях. Кабмін ухвалив рішення

Спецтема:

Станом на квітень 2021 року в Пенсійному фонді обліковується 76,7 млрд гривень пенсій, що не були виплачені пенсіонерам ОРДЛО, не взятих на облік на підконтрольній Україні території. При зверненні їх до органів ПФУ витрати треба буде передбачати в наступних бюджетних періодах. Крім того, можна буде одержати невиплачені пенсії у разі смерті пенсіонера.

 

Кабінет Міністрів на засіданні уряду затвердив порядок погашення заборгованості по пенсіях жителям окремих районів Донецької та Луганської областей, за яким пенсійні виплати за минулі періоди, у тому числі нараховані на виконання рішень суду, проводяться одержувачам пенсій та щомісячного довічного утримання за окремою програмою, передбаченою в бюджеті Пенсійного фонду на цю мету, коштом державного бюджету України на відповідний рік, повідомляє finance.ua.

На виконання вищевказаного рішення уряду потрібно буде додаткових 6,1 млрд грн із держбюджету. 

Нагадаю, за офіційною статистикою, окуповані території покинуло понад мільйон людей. В першу чергу – це ті, хто підтримував Україну. Як зазначив відомий журналіст Денис Казанський, що родом з Донецька, проукраїнських жителів там залишилося дуже мало. 

Нагадаю також розповідь про життя окупованої частини Луганщини (2015 року) письменниці з Луганщини Олени Степової. Вона, розповіла, що пенсію там отримують як українську (ті, хто оплатив послуги переоформлення), так і російську (в рублях).

Хто не сплатив послугу з переоформлення української пенсії, той отримує тільки російську. Тих, хто оплатив послугу з переоформлення пенсії в Україні, тут же зараховують у розряд переселенців, звідси й виросли цифри статистики.

«Сплатив послугу» – це оплатив роботу особи, яка, маючи перепустку і зв'язки на неокупованій території, може оформити пенсію особі, яка перебуває на окупованій території.

Нагадаю, що у 2019 році на території окупованого Донбасу з'явилися об'яви про переоформлення українських пенсій. Росіяни закликали "порвати економіку України". Жителям ОРДЛО пропонували супровід в процедурі отримання української пенсії.

Пояснення, для чого це потрібно:

Наші інтереси: 

Розуміти, що Кабмін заганяє Україну в страшенні борги. Виплачувати пенсії пенсіонерам ОРДЛО, які ненавидять Україну і хочуть в Росію, – це нормально? Якщо так, поясніть мені, будь ласка, чому наші діти повинні щомісяця сплачувати 22% від своєї зарплати в Пенсійний фонд, щоб той платив пенсії в ОРДЛО? Це їхня данина? За що? Коли наші діти будуть пенсіонерами, їм пенсії від держави не буде, про що вже не раз говорили нинішні чиновники. Попереджали, щоб 30-річні почали вже зараз думати про свою майбутню пенсію. То чому з них тоді держава здирає 22% зараз? Хай би ці 22% платили на свій накопичувальний пенсійний рахунок. Чи я чогось не розумію?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, це саме зветься даниною. Це - плата за політичну залежність. Отже, як Україна платить данину, вона - залежна. Тобто, втратила свій державний суверенітет. Цікаво, коли ж це дійде до людей?.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, це саме зветься даниною. Це - плата за політичну залежність. Отже, як Україна платить данину, вона - залежна. Тобто, втратила свій державний суверенітет. Цікаво, коли ж це дійде до людей?.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

До речі, РФ платить данину Ічкерії.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав відео, в якому є спроба пояснення ситуації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!