Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Згода Обами і Клінтон на продаж Uranium One – ось історія, що варта уваги ЗМІ, – Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп в четвер під час зустрічі з губернатором Пуерто-Ріко Рікардо Росельо заявив, що увагу громадськості в контексті відносин США і РФ треба звернути на тему операції з продажу Uranium One, а також угоди, укладеної з Росією при адміністрації екс-президента Барака Обами.

Трамп назвав цю тему "однією з найважливіших історій десятиліття", якою повинні цікавитися ЗМІ.

"Справжня історія про Росію - уран, і як вони (Росія - Ред.) отримали цей уран - значний обсяг того, який ми маємо в своєму розпорядженні", - зазначив президент.

"Проблема полягає в тому, що мейнстрімові ЗМІ не хочуть висвітлювати цю історію, тому що вона зачіпає людей, яких вони (ЗМІ - ред.) захищають. Тому їм не подобається висвітлювати ту історію. Однак, це  значна історія – уран і як Росія отримала 20 % нашого урану ", – сказав він.

Він також назвав "ганьбою" ставлення ЗМІ до цієї теми.

У четвер Трамп на своїй сторінці в "Твіттері" піддав критиці американські ЗМІ за те, що вони недостатньо висвітлюють тему угоди з продажу Uranium One.

Раніше американське видання "Хілл" опублікувало доповідь, в якій повідомлялося, що ФБР ще в 2009 році мало у своєму розпорядженні інформацію, яка підтверджує факт порушень при укладанні угоди, в результаті якої Росія отримала контроль над 20% виробництва урану в США.

Видання зазначало, що американська адміністрація на чолі з колишнім президентом США Обамою схвалила цю угоду в 2010 році, незважаючи на дані ФБР. При цьому суперниця чинного президента США Трампа на президентських виборах в 2016 році Хілларі Клінтон була серед осіб, які приймали рішення у цій угоді.

Напередодні виборів президента США в 2016 році американські ЗМІ часто обговорювали історію покупки Uranium One і роль в ній екс-держсекретаря Клінтон.

Зокрема, американські видання повідомляли, що фонд Клінтон отримував гроші від представників Uranium One, а також від російських компаній, які брали участь в операції з її продажу, що, на думку преси, могло вплинути на рішення Клінтон у врегулюванні угоди.

Наші інтереси: 

Дональд Трамп  виводить на чисту воду корупційні угоди.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи