Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Зеленський анонсував економічний паспорт українця: як він працюватиме

Президент України Володимир Зеленський пропонує спрямувати кошти від використання українських надр на освіту дітей. За його словами, після досягнення повноліття діти зможуть використовувати ці гроші для отримання освіти в Україні.

Про це він повідомив під час свого виступу у Верховній Раді, що транслювався в Youtube.

«Кошти за використання українських надр будуть накопичуватися на особистих рахунках дітей громадян України», – сказав він. 

Він зазначив, що це – кошти від ухваленого 30 листопада законопроекту 5600. «До 10 грудня я вношу законопроект про економічний паспорт українця», – сказав він.

Як пише finance.ua, влада очікує, що діти, які матимуть економічний паспорт та отримуватимуть на спецрахунки кошти від рентних платежів, на момент досягнення повноліття матимуть по $10 тисяч доларів.

Про це сказав журналістам в кулуарах парламенту голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, який не виключив, що така можливість буде надана дітям, які народжені з 2019 року.

За словами Гетманцева, програма передбачає створення спеціальних рахунків у Фонді майбутніх поколінь, які будуть поповнюватися щомісяця. Після досягнення повноліття ці кошти можна буде використати.

«В нас народжується близько 300 тисяч дітей на рік. Є певні відрахування від ренти. Я не виключаю, що відрахування будуть не тільки від ренти, а й від інших платежів. Наприклад, від приватизації, імпортного ПДВ. Поки що ми говоримо тільки про ренту. Рента розподіляється між тими дітьми, які народилися і мають економічний паспорт українця. Якщо ця сума є меншою за встановлену законопроектом, то різниця дотується за рахунок держави. Ми розраховуємо на те, що по досягненню повноліття дитина повинна мати близько 10 тисяч доларів в еквіваленті. Безперечно, в гривні з урахуванням інфляції», — пояснив нардеп.

 

Наші інтереси: 

Знати про нові ініціативи Зеленського. Остання ініціатива була виплатити вакцинованим 1000 гривень на спеціальний рахунок для купівлі квитків в кіно, на подорожі по Україні та на спортзал.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи