Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Завдяки військовій допомозі Україні США залучили мільярди доларів інвестицій у свою економіку – Білий дім

Категорія:

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила про вигоду, яку отримали від військової допомоги Україні різні штати. Фінансування США на озброєння України надійшло до Пенсильванії, Аризони та Техасу.

21050501.jpg

Джо Байден

Адміністрація Байдена поширила інформацію, які штати США отримали вигоду від мільярдів доларів, витрачених на озброєння України, намагаючись заручитися більшою підтримкою республіканців, які голосували проти допомоги Києву, пише Reuters.

Хоча троє з восьми республіканських членів Конгресу від Пенсильванії голосували проти фінансування, щоб допомогти зупинити російське вторгнення, дані показують, що "ключовий штат" отримав 2,364 мільярда доларів – найбільше з усіх штатів – у вигляді витрат та інвестицій на виробництво зброї та боєприпасів, згідно з документами, з якими ознайомилося агентство Reuters.

У Техасі 18 з 25 представників республіканців проголосували проти допомоги Україні. Водночас Техас отримав $1,45 млрд на виробництво 155-міліметрових снарядів та іншого озброєння. В Аризоні троє з шести представників республіканців проголо сували проти допомоги, в той час, як до штату надійшло $2,196 млрд.

Під час свого останнього запиту на 106 мільярдів доларів нових коштів для України, Ізраїлю, Індо-Тихоокеанського регіону та охорони кордонів президент США Джо Байден 20 жовтня наголосив, що зброя для України – це робочі місця для американців.

Він зазначив, що частина грошей піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон, і згадав ракетні системи Patriot, які виробляються компанією RTX (RTX.N) Raytheon в Аризоні, і "артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах по всій країні", назвавши Пенсильванію, Огайо і Техас.

Пенсильванія та Аризона є ключовими штатами, що вагаються. Вони матимуть вирішальне значення для Байдена в наступному році.

Останніми днями Адміністрація розповсюдила серед законодавців на Капітолійському пагорбі карти, що демонструють розбивку по штатах інвестицій на суму 27 мільярдів доларів, а також витрати на "закупівлю боєприпасів і тактичних транспортних засобів".

Активний блок республіканців виступив проти надання допомоги Україні, заявивши, що гроші платників податків повинні витрачатися вдома, але більшість республіканців і демократів у Конгресі все ще підтримують допомогу уряду президента України Володимира Зеленського.

У чотирьох штатах (Аризоні, Пенсильванії, Арканзасі та Вісконсині) розташовані виробничі потужності, які в сукупності отримують контракти на загальну суму понад 1 мільярд доларів на свою продукцію, що допомагає Україні. Ще 18 мільярдів доларів контрактів розподілені між виробничими підприємствами, розташованими в більш ніж двох десятках інших штатів.

Кампанія "Республіканці за Україну" консервативної групи "Захистимо демократію разом" відстежує риторику республіканців та моделі голосування щодо законодавства про допомогу Україні. Згідно з табелем успішності, складеним групою, 18 з 25 республіканських представників від Техасу отримали оцінки "погано" або "дуже погано" за недостатню підтримку України. Оцінки "погано" або "дуже погано" отримали два з шести республіканських представників у Вісконсині, один з чотирьох республіканських представників в Арканзасі та три з восьми республіканських представників у Пенсильванії.

Втім, подальша допомога Україні має пройти ще нелегкий шлях. Своїм першим важливим законодавчим актом на посаді спікера Палати представників Майк Джонсон представив законопроект, який задовольняє прохання Байдена про допомогу Ізраїлю, відокремлюючи її від України та інших потреб. Джонсон заявив на прес-конференції перед листопадовими канікулами в Конгресі, що наступним законопроектом буде допомога України, повідомляє Reuters і нагадує, що Джонсон неодноразово голосував проти допомоги Україні до того, як став спікером Палати представників.

Нагадаємо, декілька днів тому, ми писали, що Джонсон заявив, що "Україна – ще один пріоритет".

Наші інтереси: 

Стежимо за американською внутрішньо політикою, тому що наближаються вибори президента в США, які вплинуть на багато політичних процесів в усьому світі, і напередодні президентських виборів в США дуже багато що зміниться.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено. Підтвердження аналітика Марка А. Тіссена про «Найкраще збережену таємницю про військову допомогу США Україні: більшість грошей витрачається тут, у США».
 

З прикрими реаліями, але про які треба знати, щоби могти їх побороти:

https://www.washingtonpost.com/people/marc-a-thiessen/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Дякую, Олено. Підтвердження аналітика Марка А. Тіссена про «Найкраще збережену таємницю про військову допомогу США Україні: більшість грошей витрачається тут, у США».
 

З прикрими реаліями, але про які треба знати, щоби могти їх побороти:

https://www.washingtonpost.com/people/marc-a-thiessen/

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття Тіссена. Дає адекватне уявлення про розвиток ситуації. Загальний підсумок: "Наша військова допомога Україні відроджує промисловість по всій території Сполучених Штатів, створює хороші робочі місця тут, вдома, і відновлює здатність Сполучених Штатів виробляти зброю для нашої національної оборони. Допомога Україні - це правильний крок для національної безпеки США. Це також правильно і для американських робітників". Корисно повністю прочитати цю статтю: "Найбільша таємниця допомоги Україні: більшість грошей залишається в США"

Зірка Вітошинська wrote: Дякую, Олено. Підтвердження аналітика Марка А. Тіссена про «Найкраще збережену таємницю про військову допомогу США Україні: більшість грошей витрачається тут, у США».   З прикрими реаліями, але про які треба знати, щоби могти їх побороти: https://www.washingtonpost.com/people/marc-a-thiessen/

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

У травні 2023 року Марк Тіссен писав:

"Якщо ми допоможемо Україні перемогти, ми зможемо переписати наратив про слабкість США; відновити стримування Китаю; завдати удару по китайсько-російському альянсу; знищити російську загрозу для Європи; збільшити розподіл тягаря з нашими союзниками; покращити нашу військову готовність до інших супротивників; зупинити глобальну гонку ядерних озброєнь; утримати інші ядерні держави від розв'язання агресивних воєн; і зробити Третю світову війну менш імовірною.

Висновок "Америка понад усе": Допомога Україні є найвищим національним інтересом."

Все, що робиться з власної волі, – добро!