Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Засікли камери: у справі про отруєння Скрипалів трапився новий поворот

Світ:

Росіянина Сергія Федотова (Денис Сергєєв), якого називають третім підозрюваним в отруєнні Скрипалів, зафіксували в Болгарії.

Його зняли камери відеоспостереження біля готелю "Орбіта" в Софії в 2015 році, де розташовувався офіс отруєного болгарського бізнесмена Омеляна Гебрева, передає 24chasa.

Про зв'язок Федотова з отруєнням Скрипалів 7 лютого повідомили видання The Insider і Bellingcat, нагадує Обозреватель.

За їхньою інформацією, 24 квітня 2015 року росіянин прилетів у болгарське місто Бургас із Москви, а 28 квітня повернувся в Москву через Стамбул. В аналізах Гебрева знайшли сліди двох органофосфатів, характерних для отруєння нервово-паралітичною речовиною, яка належать до типу "Новачок".

Федотов жив у номері 305 готелю "Орбіта". Там само був і офіс компанії бізнесмена. Крім того, слідство встановило автомобіль, який росіянин брав напрокат під час в'їзду в Болгарію. На камери відеоспостереження він потрапив на парковці біля готелю.

  • Сергєєв народився в місті Ушарал у Казахстані, служив в армії у Новоросійську, а на початку 2000-х переїхав у Москви, де вступив до військової академії. Псевдонім "Сергій Федотов" він отримав в 2010 році. На це ім'я йому видали закордонний паспорт в УФМС 770001, де отримували свої документи Олександр Мишкін (Петров) і Анатолій Чепіга (Боширов).

  • За 2012-2018 роки Сергєєв за новим паспортом злітав у Київ, Дюшанбе, Прагу, Мілан, Женеву, Париж, Белград, Бургас, Софію, Стамбул, Барселону, Єреван. Крім того, він чотири рази побував у Лондоні. Bellingcat також підтвердила поїздки агента ГРУ в Болгарію у 2015 році в момент, коли отруїли бізнесмена Омеляна Гебрева, який постачав зброю в Україну.

  • З'ясувалося, що третій агент російських спецслужб, пов'язаний із отруєнням Скрипалів, залишився в Британії після замаху на життя екс-шпигуна і його дочки.

Наші інтереси: 

Все таємне стає явним.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ГРУ з військової розвідки перетворилася на звичайнісіньку банду професійних вбивць!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ГРУ з військової розвідки перетворилася на звичайнісіньку банду професійних вбивць!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!