Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Закиди Зеленського до Залужного сигналізують про розкол в українському керівництві

Категорія:

Спецтема:

У тому, що Офіс Президента України 4 листопада розкритикував головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного за останні матеріали в західних ЗМІ The New York Times вбачає "яскравий публічний докір", який показує розрив між військовим і цивільним керівництвом в Україні.

23110502.jpg

Фото: Chas.News

Видання відреагувало на те, як заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква, коментуючи статтю Залужного в журналі The Economist, заявив, що "військовим не варто виносити на публіку те, що відбувається на фронті", пише Українська правда і наводить рядки статті дослівно:

"Це був яскравий публічний докір, який сигналізував про розрив між військовим і цивільним керівництвом у й без того непростий для України час. Розрив між генералом і президентом виникає в той час, коли Україна бореться у військовій та дипломатичній боротьбі. Її операції вздовж зіткнення не дали жодного прогресу, але призвели до великих втрат з обох сторін, і Україна стикається з посиленням російських атак на сході. Водночас у деяких європейських столицях та серед членів Республіканської партії США зріс скептицизм щодо допомоги Україні".

Ознаки розколу з’явилися, коли Офіс Президента звільнив одного з перших заступників генерала Залужного, командувача Силами спеціальних операцій генерала Віктора Хоренка, не надавши пояснень.

Журналісти пишуть, що американські військові офіцери, які працювали з генералом Хоренком, були здивовані новиною про його усунення та описали робочі стосунки з ним як "тісні та ефективні".

NYT пише, що звільнення Хоренка спантеличило багатьох людей, хоча "у лавах є нарікання з приводу того, що сприймалося як політично орієнтовані рішення щодо стратегії, включаючи початок десантного нападу через річку Дніпро на півдні України, який ще не закріпив плацдарму на контрольованому Росією східному березі річки".

Подробиці у статті "Zelensky Rebuke of Top General Signals Rift in Ukrainian Leadership" у NYT.

Наші інтереси: 

Спостерігаємо за поворотом війни та розгортанням політичних протистоянь.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Коли вже цього Єрмака приберуть?

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Коли вже цього Єрмака приберуть?

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Сергій Ждан.
0
Ще не підтримано

Можливо мова йде про початок виборів і прибирання конкурентів.

Все починається з Любові.