Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Закрити всі питання і не наробити нових помилок, маємо на це не більше року – Валерій Чалий

Категорія:

Світ:

До НАТО приєднуються країни, а не тільки Збройні Сили. Треба зараз подвоїти, потроїти зусилля на завершення досягнення давно вже узгоджених цілей реформ. На це є лише рік.

230620valeriychalyy.jpg

Валерій Чалий
Вале́рій Олексі́йович Ча́лий (нар. 1 липня 1970, Вінниця) – український політик, дипломат, громадський і державний діяч

"От і прозвучало те, про що неодноразово наголошувалось: для приєднання до НАТО Україні треба так зробити своє домашнє завдання, включно з реформуванням сектору безпеки й правоохоронної системи, викорінення корупції, щоби наші партнери не мали жодного приводу використати цей аргумент", – написав дипломат Валерій Чалий, колишній надзвичайний та повноважний посол України у США у своєму дописі на Фейсбук.

"Напередодні Вільнюського саміту про необхідність реформування сектору безпеки України наголосив президент США Джозеф Байден. Думаю, ми ще почуємо розширені коментарі такої позиції. Сподіваюся, це не значить, що повертається на порядок денний механізм членства суто через ПДЧ. Або його замінники", – додав він.

Чалий вважає, щоб закрити всі питання і не наробити нових помилок в країни є дуже коротка дистанція – не більше року, тобто до Вашингтонського саміту НАТО.

"Можна скільки завгодно заявляти, що Україна вже де-факто готова до членства. Партнери не ставлять під сумнів готовність і здатність наших ЗСУ до ефективного внеску до колективної оборони Альянсу. Але до НАТО приєднуються країни, а не тільки Збройні Сили. Тому треба зараз подвоїти, потроїти зусилля на завершення досягнення давно вже узгоджених цілей реформ. На це є лише рік", – написав Валерій Чалий.

Наші інтереси: 

Ця велика війна є великим шансом трансформувати Україну. Поки система не зміниться, війна не закінчиться. Безпека України – це не тільки боронити державу від російського агресора, а й боронити державу від прихованих внутрішніх ворогів, які свідомо чи несвідомо її руйнують зсередини, які впираються і не хочуть нічого змінювати й зменшувати собі комфортні умови існування в цій системі.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи