Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

З 2014 року Росія витратила $300 млн на підкуп політиків у світі – розвідка США

Категорія:

Світ:

Завданням фінансування була підтримка конкретних політичних партій для підриву демократій. За словами високопосадовця Білого Дому, Росія з 2014 року потай перерахувала понад $300 млн іноземним політичним партіям у всьому світу.

Про це йдеться в доповіді розвідувальної спільноти США, стверджує анонімне джерело CNN. Крім таємних переказів на $300 млн, Росія також планувала заплатити в цей період ще не менше сотні мільйонів доларів іноземним політичним партіям, посадовим особам і політикам у понад двох десятках країн і чотирьох континентах, повідомляє Еспресо, посилаючись на статтю Кайлі Етвуд, Майкла Конте та Дівана Коула, опубліковану CNN.

Джерело також зауважило, що Росія, ймовірно, таємно переказувала додаткові кошти у деяких випадках, які не вдалося відстежити. Завданням цього фінансування було "отримати підтримку конкретних політичних партій для підриву демократій у всіх цих країнах".

За словами джерела, доповідь була написана цього літа на замовлення офіційних осіб адміністрації Джо Байдена. Рівень її секретності навмисно знизили, щоб інформацію, яку вона містить можна було б донести до союзників та оприлюднити.

Адміністрація Байдена сподівається, що оприлюднення такої інформації підвищить обізнаність усього світу про тіньове фінансування Росією політиків і спонукає інші країни передавати США власну інформацію про операції Росії.

Крім того, аналітики отримали завдання розкрити механізми таємного політичного впливу Росії, яке є "глобальним явищем" та "вимагає скоординованих дій".

На цьому етапі ухвалено рішення також "повідомити" про це саму Росію та партії, які вона фінансує.

Це, окрім іншого, означає, що США більше не бачать необхідності приховувати, що мають намір притягати до відповідальності фігурантів цих операцій.

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що Росія купила політиків в усьому світі. Її звична методика – підкуп і шантаж. Гібридна війна РФ триває десятиліттями, а методи були успадковані від СРСР. Крім того, РФ має мережу елітних спецпідрозділів, які формуються з місцевих мешканців, практично у кожній країні Європи. Найбільше, напевно, РФ "попрацювала" з Німеччиною. Ось, наприклад, у квітні група німецьких "інтелектуалів" та колишніх політиків закликала уряд примусити Україну до капітуляції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

$300 млн – це те, що вдалося виявити. Реальний бюджет підкупу може бути на порядок більшим.

Оприлюднення цієї інформації свідчить про те, що США взяли стратегічний курс на руйнування нинішньої ерефії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

$300 млн – це те, що вдалося виявити. Реальний бюджет підкупу може бути на порядок більшим.

Оприлюднення цієї інформації свідчить про те, що США взяли стратегічний курс на руйнування нинішньої ерефії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!