Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 6

Колишній офіцер ФСБ розповів про замаскованих під мігрантів російських шпигунів

Спецтема:

Голова німецької контррозвідки вважає, що ФСБ цілеспрямовано сприяє припливу радикальних ісламістів у Німеччину. ФСБ Росії відправляла своїх шпигунів у Європу під виглядом мігрантів.

Про це розповів російський офіцер на ім'я Ігор, пише LB.ua

"Нам вдалося закинути в Європу шпигунів, замаскованих під мігрантів. Про результати доповіли президентові, і він схвалив їх", - заявив колишній офіцер ФСБ у документальному фільмі "Холодна війна Путіна", показаному на німецькому телеканалі ZDF.

Він мав у Росії звання полковника і обіймав у ФСБ посаду керівника відділу боротьби з тероризмом і протидії політичному екстремізму, що підтверджується груповим фото, на якому зображено верхівку спецслужби. За його словами, ФСБ ще з 2002 року "постачала чеченців фальшивими документами". Останні свідчили про те, що "їх переслідували на батьківщині, і вони отримували притулок у Європі".

За допомогою цих "політично переслідуваних" чеченців "російській спецслужбі вдалося створити в Європі справжнісіньку мережу агентів". Вони "інтегрувалися в мусульманські діаспори в Німеччині, у Великобританії і Франції, і коли вони знадобляться, щоб вплинути на політичну ситуацію в інтересах Кремля, ці агенти почнуть свою роботу". "У цьому я впевнений", - заявив Ігор, який нині переховується в Європі.

Те, що це не чутки, підтверджує приклад голови чеченського культурного товариства в німецькому місті Кіль Тимура Дугазаєва, який також дав інтерв'ю ZDF. Дугазаєв спростував, що працює зі спецслужбою, але при цьому визнав, що стежив за співвітчизниками і передавав інформацію про них чеченському керівництву. За даними Ігоря, всі ці агенти "стежать за критиками режиму і потенційними ісламістами".

Тим часом голова німецької контррозвідки Ганс-Ґеорґ Маасен заявив, що "ФСБ цілеспрямовано сприяє припливу радикальних ісламістів у Німеччину для того, щоб вони дестабілізували ситуацію в країні".

Німецькі спецслужби вже "давно підозрюють за істотно збільшеним числом чеченських біженців можливу цілеспрямовану операцію".

Президент Чечні Рамзан Кадиров в ефірі телеканалу «Россия-1» 10 лютого 2016 року зізнався, що багатьох громадян Росії в ІДІЛ посилають навмисно. За його словами, в Центрі сил спеціального призначення під Центароєм проходили підготовку бійці, які діють у Сирії. Крім того, Кадирову, як він сказав у сюжеті, «вдалося створити розгалужену агентурну мережу безпосередньо всередині ІДІЛ», куди «відправили кращих бійців республіки».

У березні минулого року телеканал ТСН показав відеозапис інтерв'ю екс-офіцера ФСБ, який перейшов на бік України, в якому той заявив про причетність Росії до заворушень у Лондоні, терактів у Парижі й "Ісламської держави". Він стверджує, що радикальні ісламістські угруповання буквально нашпиговані російськими агентами. І Москва реально впливає на їхні дії.

Додатково: Москва почала гібридну війну проти США одразу ж після Другої світової війни

Наші інтереси: 

Москва веде перманентну підривну роботу у Європі. Україна повинна розуміти, що Європа не буде надійним і беззаперечним союзником і захисником України. Розуміючи звичні методи РФ, успадковані неї після СРСР, Україна має пильнувати кожний крок і перевірити свої служби та структури на предмет російських агентів. Хоча це мало б бути зроблено ще 3 роки тому. Але краще пізніше, ніж ніколи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В Україні діє потужна "п'ята колона" з російськомовного населення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

В Україні діє потужна "п'ята колона" з російськомовного населення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!