Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

YouTube видалив за дезінформацію 78 каналів, пов’язаних з Росією

Google повідомив, що за другий квартал 2020 року в рамках кампанії по боротьбі з дезінформацією видалив 78 YouTube-каналів і три блоги, пов’язаних із Росією. Вони публікували відео російською та англійською мовами, присвячені російській і сирійській політиці, боротьбі з пандемією COVID-19 у США, а також ЄС, Литві, Україні.

Також було вилучено близько 2,5 тисячі YouTube-каналів, пов’язаних з Китаєм, пише Радіо Свобода.

Як наголошується у звіті, контент цих каналів був в основному неполітичним, наприклад, про боротьбу з пандемією COVID-19 у США або про масові протести після загибелі Джорджа Флойда.

Крім того, було видалено 19 YouTube-каналів, пов’язаних з Іраном.

Видалення всіх цих каналів стало частиною запущеного Google «розслідування щодо скоординованих операцій для впливу», пов’язаного з Китаєм, Росією й Іраном. У Google зазначають, що частина цих даних була отримана від дослідницької компанії Graphika і вони подібні до тих, які сама компанія опублікувала у дослідженні щодо кампаній з дезінформації.

Раніше YouTube видалив канал російського інтернет-телеканалу «Царьград ТВ» без можливості відновлення. Це пояснили тим, що канал порушує експортне законодавство. Може йтися про дотримання режиму санкції. Власник телеканалу, російський бізнесмен Костянтин Малофєєв, входить до санкційних списків через свою участь в анексії Криму і спонсорування бойових дій на сході України.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що Гугл видаляє не тільки російську політичну брехню, але й альтернативні погляди на ковідоістерію.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи