Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Європейські енергетичні групи критикують США за санкційні загрози "Північному потоку"

Європейські енергетичні компанії зажадали від США припинити погрожувати "неприйнятними" санкціями російським проектом будівництва газопроводу в Європу, який "став одним з найбільших полів корпоративних і політичних боїв".

Про це пишуть Майкл Стотхард і Генрі Фой у статті "EU energy groups criticise US sanctions threats to Nord Stream pipeline", опублікованій Financial Times.

Ізабель Кошер, гендиректор французької компанії Engie висловила надію, що лідери ЄС використовували саміт "великої двадцятки" в Гамбурзі, "щоб сказати уряду і президенту США, наскільки неприйнятна ця ідея".-

Engie, британська Royal Dutch Shell, австрійська OMV і німецькі Uniper і Wintershall домовилися оплатити половину витрат на будівництво "Газпромом" "Північного потоку-2" від Росії до Німеччини, яке обійдеться у 9,5 млрд доларів.

Прихильники проекту кажуть, що він критично важливий для забезпечення надійних поставок газу в ЄС. Доля проекту стала хиткою минулого місяця, коли Сенат США проголосував за включення його в список фізичних і юридичних осіб, на які будуть накладені нові санкції.

Деякі європейські чиновники вважають, що мета цього ходу - сприяти експорту американського СПГ (скрапленого природного газу - ред.О.К.) до Європи.

"Це справа принципу: Америка накладає санкції на проект, який не має відношення до США, в якому не беруть участь американські компанії, який не фінансується в доларах. Європейці мають рацію, що мобілізуються з цього приводу, - сказала Кошер. - Це втручання в справи європейських країн, яке є неприйнятним ".

Сенатський законопроект повинен отримати підтримку Палати представників, нагадують автори.

Проти будівництва газопроводу заперечують не тільки США, але і деякі східно-європейські країни. За їхніми словами, проект призведе до збільшення залежності Європи від російських енергоносіїв і буде використовуватися Кремлем для нанесення шкоди Україні, через яку проходять існуючі газопроводи від РФ до ЄС.

Наші інтереси: 

Північний потік-2 – елемент гібридної війни. Євросоюз насправді є союзником Москви. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи