Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 69
  • Переглядів: 71

Якщо Росія не досягне успіхів в Україні, це відповідатиме інтересам США на міжнародній арені – чиновниця Пентагону

Тому Вашингтон має продовжувати фінансувати Українську армію, заявила помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер, виступаючи в комітеті Палати представників зі збройних сил. Водночас вона стурбована через українські атаки на російські нафтопереробні заводи й називає їх цивільною інфраструктурою.

24041101.jpg

Celeste Wallander

За її словами, коли у лютому 2022 року президент Росії Путін віддавав наказ про вторгнення до України, він розраховував на легке завоювання сусідньої держави. Він також сподівався наблизитись до своєї кінцевої мети – підриву європейської безпеки та трансатлантичного альянсу, сказала вона.

"Мета Путіна – підпорядкувати собі Україну, позбавити її суверенітету та незалежності, а також послабити та підірвати Європу, Америку та особливо, звичайно, альянс НАТО", – заявила вона членам комітету, пише російська служба "Голосу Америки.

"У своїй політиці в останні два роки ми виходили з того, що Україна має залишитися суверенною, незалежною європейською державою, здатною оборонятися, стримувати й завдати поразки Путіну. Україна робить це за нашої підтримки щодня", – сказала Уолландер.

США мають продовжувати фінансування України, щоб забезпечити збройні сили системами озброєнь, боєприпасами та навчанням, необхідним для захисту від російської агресії. Це має наслідки далеко поза межами України, заявила помічник міністра.

За її словами, підтримка США допомагає зміцнити союз НАТО для захисту інтересів безпеки Америки в Європі.

"Наші альянси в Європі забезпечують американську військову присутність у ширшому масштабі, на глобальному рівні, а також захист від Росії та її стримування, – заявила Волландер.

"Китай спостерігає за нашими діями в Європі, тому що вони здобувають уроки з того, як ми виконуємо наші зобов'язання перед союзниками та партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні, тому нам потрібно зробити все, щоб Путін зазнав невдачі у досягненні своєї мети – підриві європейської безпеки", – додала вона.

Російські війська продовжують атаки на Україну. Ракети вражають цивільну інфраструктуру та викликають масштабні руйнування у країні.

"Без додаткової допомоги США та Європи у сфері безпеки на оборону та населення України чекає розруха", – сказала Уолландер.

"Завдяки лідерству США у Контактній групі з питань оборони України, ми надали Україні допомогу у сфері безпеки на суму понад 88 мільярдів доларів", – сказала вона.

За словами Волландер, Росія розплачується за це тим, що Путіну довелося вкласти у війну понад 211 мільярдів доларів, тому що країна насправді не може дозволити собі такі витрати.

"Втрати російських збройних сил також склали щонайменше 315 тисяч осіб, – сказала Уолландер.

"Проте через одержимість Путіна Росія ще довгі роки становитиме загрозу для безпеки Європи та США", – додала вона.

Напередодні згадуваного виступу Волландер в комітеті Палати представників зі збройних сил вона сказала, що Сполучені Штати стурбовані українськими атаками на російські нафтопереробні заводи. Нібито вони є "цивільними цілями". Про це повідомила кореспондентка CNN Наташа Бертранд у соціальній мережі X (колишній Twitter), пише Buna Times.

"Питання атак на критичну інфраструктуру, коли це цивільні об'єкти, викликає у нас занепокоєння", – сказала помічник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер.

Раніше глава Пентагону Ллойд Остін, коментуючи це питання, заявив, що Байден стурбований тим, як атаки на російські нафтопереробні заводи вплинуть на світові енергетичні ринки.

"Звичайно, ці атаки можуть мати негативний вплив на світову енергетичну ситуацію. Але, чесно кажучи, я вважаю, що Україні краще переслідувати тактичні та оперативні цілі, які можуть безпосередньо вплинути на поточну битву", – сказав Остін.

Наші інтереси: 

Бачимо суперечливі заяви (та дії) високопосадовців чинної Адміністрації США. Розуміємо, що наша війна – це для них просто політичні ігрища.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи