Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Які позови подала кампанія Трампа – розбір по штатам

Категорія:

Спецтема:

Для того, щоб стати президентом, Трампу потрібно отримати 38 голосів – це означає, що йому потрібно виграти як мінімум у трьох штатах. Завдання складне, але реалістичне.

 

200616trump-biden-mask.jpg

Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор
Банден і Трамп. Демократи носять маски як партійний ідентифікатор

Про це Валентин Тростюк пише на Enigma.

У Пенсільванії є прізвисько – Наріжний штат. Коли мова заходить про вибори президента, це прізвисько виправдовується повністю. Судові баталії навколо Пенсільванії почалися навіть до дня виборів: тоді республіканці намагалися обмежити можливості прийому поштових бюлетенів після завершення голосування.

На цей час кампанія Трампа подала кілька позовів проти виборчої комісії штату. Президент висуває такі вимоги:

1. Зупинити підрахунок бюлетенів, які прибули не в строк. Місцевий суд відхилив клопотання. Верховний суд попередньо вирішив: вважати все, однак голоси, подані не в термін, відкладати окремо – рішення по ним буде винесено на окремому слуханні.

2. Допустити спостерігачів від Трампа на ті ділянки, звідки їх силою виштовхали. Місцевий суд прийняв двояке рішення, він дозволив прихильникам Трампа спостерігати за підрахунками, але з відстані кількох метрів – звідки майже неможливо побачити, як в реальності проголосували люди. Верховний суд погодився розглянути апеляцію. Результат поки невідомий.

3. Скоротити терміни надання посвідчень особи для поштових бюлетенів. Деякі з бюлетенів, надісланих поштою, не мають посвідчення особи й всіх необхідних підписів. За розпорядженням держсекретаря Пенсільванії Кеті Буквар люди можуть підтвердити свою особистість пост-фактум, у них для цього є кілька тижнів. Республіканці вимагають скоротити цей термін до 9 листопада, а всі бюлетені, які не будуть підтверджені до цього моменту – анулювати. Місцевий суд постановив також вважати подібні бюлетені окремо від інших і чекати на рішення.

4. Зупинити підрахунок голосів поштою і добитися перерахунку в окрузі Монтгомері. Республіканці заявляють, що там мінімум 600 бюлетенів були зараховані, попри те, що вони прийшли у звичайних конвертах для голосування, а не в спеціальних виборчих – це грубе порушення, яке не дає перевірити їх на справжність. Округ Монтгомері – одна з цитаделей Байдена, там він набрав 62% проти 36% у Трампа. Суд іде, рішення поки не винесено.

Невада – 6 голосів вибірників. Перевага Байдена 2,7%

Переважна кількість претензій республіканців до виборчих комісій штату Невада зосереджено на окрузі Кларк. Саме там знаходиться Лас-Вегас і проживає переважна більшість жителів штату. Приблизно 75% всіх голосів прийшли з цього округу. Команда Трампа впевнена, що виборча комісія допустила грубі порушення. Президент вимагає:

1. Заборонити автоматичну перевірку реєстрації бюлетенів. Річ у тому, що одна з виборниць Трампа прийшла на дільницю і дізналася, що хтось уже проголосував від її імені поштою. При перевірці виявилося понад 3 тисяч таких голосів (за даними республіканців). Консерватори вимагають відключити машини та почати перевірки вручну. Вони впевнені, що насправді махінацій набагато більше. Федеральний суд відхилив цю вимогу.

2. Допустити спостерігачів до бюлетенів під час підрахунку. Кампанія Трампа вимагала, щоб спостерігачі могли бачити самі бюлетені й вибір громадян, а не спостерігати за процесом здалеку. Місцевий суд відхилив позов, однак республіканці подали скаргу до Верховного суду штату. Після цього влада Невади погодилися на компроміс.

Мічиган – 16 голосів вибірників. Перевага Байдена 2,7%

У Мічигані основна кількість претензій республіканців зібрав підрахунок голосів в Детройті. Найбільше місто штату традиційно вважається цитаделлю демократів, і там геть погано організований процес підрахунку голосів. Трамп подав кілька позовів проти цього штат. Він наполягає:

1. Припинити підрахунок поштових бюлетенів на тих ділянках, де республіканцям не надали місць для спостереження. Це порушення закону штату. Проте, місцевий суд відхилив цю вимогу. Республіканці чекають результатів апеляції.

2. Зупинити офіційне оголошення результатів в Детройті. Багато бюлетенів не могли бути прочитані машинним обладнанням, і тоді місцеві члени виборчкомів їх «виправляли», щоб машина могла прочитати. Найчастіше це все відбувалося без контролю з боку спостерігачів – і це кричуще порушення, вважають республіканці. Місцевий суд прийняв рішення одним днем. Звинувачення були визнані «простими спекуляціями». Однак республіканці погрожують подати апеляцію у вищі суди.

3. Перевірити ще раз дані з усіх автоматичних систем підрахунку голосів після інциденту в окрузі Антрім. Там помилково 3000 голосів за Трампа були зараховані на користь Байдена. Причиною всьому стала «технічна помилка». Республіканці вірять, що і в інших частинах штату можуть бути подібні невідповідності. Суд триває.

Джорджія – 16 голосів вибірників.  Перевага Байдена 0,2%

Перевага Байдена в Джорджії складає менше 0,5 відсотків – а це означає, що Дональд Трамп має право вимагати перерахунку бюлетенів. Трамп уже це зробив, проте на цей час президент вимагає не тільки досконально перевірити результати, але і зробити це вручну. Це йде в розріз з правилами виборів в штаті, однак Трамп упевнений, що автоматичне обладнання видає не вірні результати.

На цю мить команда Трампа ще не судиться зі штатом, вони намагаються знайти компроміс. Можливий варіант: у всіх округах бюлетені будуть підраховані автоматично, а в декількох ще й вручну. Якщо результати співпадуть, то підрахунок буде визнаний таким, що відбувся. Якщо ні – доведеться перераховувати вручну все мало не 5 мільйонів голосів.

Вісконсін – 10 голосів вибірників. Перевага Байдена 0,6%

Ситуація в Вісконсині дуже схожа на ту, що склалася в Джорджії. Тут також буде проводитися перерахунок голосів – це обійдеться Трампу в кілька мільйонів доларів. Кампанія президента заявила про «порушення в декількох округах Вісконсину». Республіканці сподіваються, що при більш ретельному вивченні бюлетенів всі помилки будуть виправлені.

Претензій у республіканців багато – це і голосування «мертвих душ», і неправильний підрахунок бюлетенів машинами, і не допуск спостерігачів на деякі ділянки. Все це вони сподіваються виправити в ході перерахунку. В іншому випадку і в цьому штаті почнуться суди.

Арізона – 11 голосів вибірників. Перевага Байдена 0,4%

Арізона – то взагалі окрема історія. Там досі незрозуміло, хто переміг. Підрахунки все ще йдуть, і перевага Байдена незмінно скорочується. Обидві сторони чекають остаточних результатів і запевняють, що цей штат, зрештою, проголосує на їхню користь. З високою ймовірністю, переможець матиме мізерну фору, а за законами штату, якщо розрив між кандидатами менш як 0,25%, оголошується перерахунок голосів.

Швидше за все, основних судів варто чекати тільки після оголошення остаточних результатів. Однак уже зараз кампанія Трампа заявляє про порушення – нібито багато бюлетенів в республіканських округах були забраковані машинами для підрахунку через позначки на них. Місцева влада всі звинувачення заперечуює. 

Для того, щоб стати президентом, Трампу потрібно отримати 38 голосів – це означає, що йому потрібно виграти як мінімум у трьох штатах. Завдання складне, але реалістичне.

Теоретично президента влаштують і 37 голосів. Тоді на виборах буде оголошена нічия і почнеться нервова і непередбачувана процедура голосування вибірників, і тоді будь-який «нечесний вибірник» зможе вирішити долю президентства.

Наші інтереси: 

Вибори в США – дуже важливі. Від того, хто буде президентом США залежить світова політика і доля багатьох країн (не тільки США).

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

що означає 38 голосів ?

Я не меч, я тримаю меч.

Коментарі

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

що означає 38 голосів ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

38 голосів виборщиків.

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

щось мало на 150млн населення

Я не меч, я тримаю меч.