Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Які основні методи Technical SEO та із чого варто починати?

Якщо ваш сайт відповідає технічним вимогам пошукових систем, він буде ранжуватись краще. З іншого боку, технічні проблеми можуть значно зменшити позицію вашого сайту в пошуковій видачі.

Тому вам потрібне актуальне технічне SEO. Технічна оптимізація сайту – це комплексне завдання для покращення вашого сайту для процесу сканування та індексації.

Що таке технічна оптимізація сайту?

Technical SEO відноситься до процесу вирішення технічних проблем та реалізації технічних аспектів модернізації відповідно до вимог пошукової системи, для отримання вищого рейтингу та позицій для сайту. Чим вищий рейтинг, тим більше трафіку ви отримаєте.

Одним словом, технічне SEO робить ваш сайт більш дружнім для пошукових систем. Технічне SEO виправляє помилки сканування, індексування, застосування мультимовних тегів, дублювання контенту, та інші технічні проблеми. Крім того, технічне SEO допомагає покращити рейтинг вашого сайту за допомогою оптимізації продуктивності сайту, розмітки структурованих даних, використання файлів robots.txt та sitemap.xml.

Що включає в себе технічна оптимізація сайту?

Технічна оптимізація сайту охоплює багато факторів. Найголовнішими можна назвати наступні:

Покращення безпеки сайту

Безпека є одним із найважливіших факторів. Проблеми з безпекою часто використовуються у несумлінній конкуренції. Пошукові системи не довіряють сайтам із проблемами безпеки та знижують їхній рейтинг. Тому щоб розкрутка сайту в Google була справді ефективною, використовуйте HTTPS протокол та SSL-сертифікат безпеки.

Проблеми сканування та індексації

Багатьох цікавить питання як покращити індексацію сайту? І якісна технічна оптимізація сайту із цим без проблем допоможе. Спершу важливо визначити проблеми сканування, індексації, канонічних посилань для сторінок вашого сайту. В ідеалі всі важливі сторінки вашого сайту повинні бути проіндексовані без помилок. На жаль, використання великої кількості розширень або плагінів не завжди допоможуть вам. Це частіше призводить до того, що ваш сайт індексується з помилками.

Розробка мобільної версії сайту

Навіть якщо мобільний трафік сайту невеликий, це все одно цінний трафік. Також сучасні пошукові системи орієнтуються саме на мобільну версію сайту для індексації та оцінки якості. Тому, якщо ви не впевнені, що ваш сайт зручний для мобільних пристроїв, проведіть оптимізацію коду, картинок, шрифтів.

Оптимізація швидкості завантаження сайту

Якщо ваш сайт занадто повільний, це може негативно вплинути на його SEO та рейтинг сайту. Низька швидкість завантаження не подобається відвідувачам. Прискорити ваш сайт може виявитися складним завданням, наприклад, якщо використовується неоптимізована тема сайту, підключені бібліотеки та скрипти.

Maksym Tokariev, SEO expert at Rozkrutka Site

Наші інтереси: 

Інформація, інтернет.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи