Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як ЄС топитиме Росію у її власній нафті – Лана Зеркаль, радниця міністра енергетики

Категорія:

Радниця міністра енергетики України та колишня заступниця міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Лана Зеркаль розповіла, що європейські політики йдуть позаду суспільства та бізнесу. Німеччині зараз набагато важче відмовитися від російського газу, ніж від нафти. За свої енергоносії РФ отримала віє європейських країн понад 47 млрд від початку цієї війни.

Вона також розповіла, чому найбільшим противником нафтового ембарго є Угорщина. Бо Угорщина користується особливими умовами постачання нафти. Ціни на пальне в Угорщині нижчі майже на 25%, ніж ціни в інших країнах Європи.

Для поетапного ембарго на російську нафту має бути консолідоване рішення усіх країн ЄС. І без підтримки США та механізму заміщення російської нафти це рішення неможливо було прийняти. Україні знадобилося більше ніж місяць на переконання і роботу з різними постачальниками та політиками, щоб вони нарешті дійшли цієї згоди. Але це не відбудеться миттєвовони проситимуть від 3 до 9 місяців. 

Тільки за період від початку війни, з 24 лютого, РФ отримала понад 47 млрд від країн-членів Європейського Союзу за енергоносії. На обстріли по Україні РФ витратила 7 млрд.

Європейські політики йдуть позаду суспільства та бізнесу, який самостійно відмовляється від російської нафти, що доставляється до Європи морським шляхом. Зараз йде запит на запровадження санкцій для Росії від суспільства, а не зверху. 

  Росія продовжує звичну для неї тактику шантажу та роз'єднання країн ЄС, щоб створити підозри однієї країни до іншої. Приклад – відключення газу до Болгарії та Польщі. Газпром завжди вмів маніпулювати та нав'язувати свої рішення країнам Європи.

Німеччині зараз важче відмовитися від російського газу, набагато важче, ніж від нафти.

Росія вимагає платежі в рублях, тому що боїться, що грошу будуть накопичуватися на її рахунках за кордоном, до яких вона не матиме доступу.

Наші інтереси: 

Стежимо за подіями. Росія має бути ізольованою від світової економіки. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи