Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Перемога України базується на трьох стовпах – Кулеба

Категорія:

Голова МЗС України Дмитро Кулеба стверджує, що здатність України перемогти свого більшого сусіда базується на трьох стовпах – це українська витривалість, постачання зброї та санкції Заходу. Він не має оптимізму щодо переговорів з рф.

22032302.jpg

Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю The Economist заявив, що ЄС повертається до свого нормального стану.

Рішучість Європи щодо санкції проти Росії, яка напала на Україну, почала слабшати.

"Те, що ми бачили на початку війни, – це зростання Європейського Союзу як потужного гравця, який може принести зміни. Те, що я бачу протягом останніх десяти днів у Європейському Союзі, повертається до свого нормального стану, коли він не може ухвалити рішення про рішучі та швидкі дії", – сказав Кулеба.

"Ми завжди усвідомлювали, що з нами не буде країни, яка буде битися пліч-о-пліч, що це буде хрест, який ми повинні нести. Але щоб допомогти нам, країни можуть зробити дві речі – надіслати нам необхідну зброю та ввести санкції", – сказав він.

Також міністр закордонних справ України наголосив на необхідності закриття європейських портів для російських суден і російських товарів. Україна не отримала ясних пояснень, чому цього не можна зробити, заявив він.

Серед санкцій, яких би хотіла Україна, – ембарго на російську нафту і газ або, принаймні, видимі конкретні кроки до зменшення залежності від російських джерел енергії.

Україна вважає, що занепокоєння західних урядів щодо виходу за межі того, що вони називають оборонними системами озброєння, гальмуються семантикою.

"Кожна зброя, яка використовується Українською армією на території України, за визначенням є оборонною зброєю. – сказав Кулеба. – Ті, хто в голові створює ці штучні поділи, ... лише поширюють страждання українців, сприяють загибелі мирних жителів і подальшому руйнуванню українських міст і сіл".

Переговори між Росією та Україною поки не дали жодних ознак того, що Росія має намір припинити руйнування, поки не досягне своїх цілей.

"Я не надто оптимістично налаштований щодо того, як йдуть ці переговори", – сказав Кулеба, хоча турецькі та ізраїльські співрозмовники кричали нібито про прогрес у наближенні обох сторін до компромісу. Але він не бачить істотних змін у позиції Росії.

"Вони вже не такі впевнені та самовпевнені, як у перші дні… але з усіх серйозних питань вони все ще там, де були [коли почалися переговори]", – сказав він.

Наші інтереси: 

Стежимо за дипломатичним фронтом. Розуміємо, що країни Західної Європи занадто боязкі й куплені росією. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи