Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як темношкіра цариця Клеопатра у документалці Netflix обурила сучасних єгиптян

Категорія:

Уряд Єгипту звинуватив Netflix у спотворенні історії, запросивши темношкіру акторку зіграти роль Клеопатри, найвідомішої історичної постаті Єгипту, у драматично-документальній стрічці "Королева Клеопатра".

23050105.jpg

скріншот відео

12 квітня на офіційному YouTube-каналі сервісу Netflix був розміщений трейлер мінісеріалу "Цариця Клеопатра", головну роль у якому виконує британська темношкіра акторка Адель Джеймс. Ролик зібрав понад 250 тисяч дизлайків на YouTube, що зробило його одним з найбільш розкритикованих трейлерів в історії Netflix, пише Ліга.

Гігант відеоконтенту був змушений відключити під ним функцію коментування.

Відомий археолог, історик та колишній секретар Вищої ради зі старожитностей Єгипту Захі Хавасс прямо звинуватив творців документальної драми в поширенні брехливої інформації.

Як пише NDTV, реліз серіалу розлютив єгипетських експертів, які наполягають на тому, що фараон мав "білу шкіру й елліністичні риси". Як повідомляє The Guardian, Єгипетський уряд опублікував розлогу заяву, в якій наводяться думки експертів, які, за його словами, сходяться на думці щодо кольору шкіри та рис обличчя Клеопатри.

"Поява героїні в цьому тілі є фальсифікацією єгипетської історії та кричущою історичною помилкою, тим більше, що фільм класифікується як документальний, а не як драма", – йдеться в заяві.

Мустафа Вазірі, голова Вищої ради у справах старожитностей, також заявив, що в цьому немає нічого расистського, оскільки це мотивовано "захистом історії цариці Клеопатри, важливої частини історії Єгипту в давнину".

"Треба було б звертатися до археологів та антропологів при створенні такого роду документальних та історичних фільмів, які залишаться свідками цивілізацій та історії народів", – додав пан Вазірі, зазначивши, що існує багато артефактів та зображень цариці Клеопатри на монетах, які підтверджують її справжню зовнішність і риси, які вказують на еллінські (грецькі) риси цариці Клеопатри – світлий колір обличчя, тонкий ніс і пухкі губи.

Посмертний портрет Клеопатри VII Єгипетської з Геркулануму, Італія, бл. І ст.  Фотографія: Alamy
Посмертний портрет Клеопатри VII Єгипетської з Геркулануму, Італія, бл. І ст. Фотографія: Alamy

Як відомо, Клеопатра VII народилася в єгипетському місті Александрія в 69 році до н.е. і стала останньою царицею гелленської династії, яку заснував македонський полководець Олександра Македонського Птолемей. Вона змінила свого батька Птолемея XII у 51 році до н.е. і правила до своєї смерті у 30 році до н.е. Після цього Єгипет потрапив під Римське панування.

Зауважимо, що останніми роками чорні актори почали грати історичних осіб, які не були чорними. Останній приклад – нещодавній серіал "Анна Болейн" від Channel 5 з акторкою ямайського походження Джоді Тернер-Сміт. Хто не знає, Анна Болейн була другою дружиною знаменитого англійського короля Генрі VIII. Тоді в Англії чорних не було взагалі!

Наші інтереси: 

Розуміємо, що ця ліберальна політика мультикультуралізму та загравання з чорними дійшла до абсурду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Знаменито, що проти цієї расистської протибілої ідеології виступають самі єгиптяни !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це не помилка Netflix, а цілеспрямована політика на приниження і знищення Білої раси. Глобальні психопати відчувають загрозу від білих людей, тому що лише вони спроможні протистояти їхній тваринній диктатурі.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Знаменито, що проти цієї расистської протибілої ідеології виступають самі єгиптяни !!!

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !