Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як правильно прикурити машину

У товаристві автолюбителів існує вираз «дай прикурити», який  не має прямого значення, а пов’язаний з розрядженим акумулятором.

Розрядитися він може з  багатьох  причин, але основними із них є: забуті  включені фари, музика в салоні, підсвітка в салоні і тому подібне. А тепер перейдемо безпосередньо до самого питання. Як  правильно прикурювати автомобіль?

 

Як правильно прикурювати автомобіль із розрядженим акумулятором (пацієнт) від автомобіля з зарядженим (донор). Дуже важливо знати, що не варто прикурювати автомобіль  -пацієнт, у якого ємність акумулятора значно перевищує ємність акумулятора в автомобіля-донора. Отже по порядку…

 

Спочатку потрібно підігнати прикурюючий автомобіль до прикурюваного автомобіля якнайближче, але не допускати, щоб їх кузови доторкались. Далі, заглушити двигун донора, виключити всі споживчі прилади.

Після цього дістаємо проводи для з’єднання. Обов’язково переконайтесь у їх справності

(відсутність порушення ізоляції, тріщин і поломок).Рекомендується використовувати сильні з’єднуючі проводи, тобто з великим перерізом.

Після цього відкриваємо капот в обох автомобілях. Обов’язково від’єднуємо від’ємну клему від акумулятора пацієнта ,для запобігання розрядки акумулятора донора.

Потім беремо провід і під’єднуємо  від плюсової клеми зарядженого акумулятора до плюсової клеми розр’ядженого.

Другий провід закріплюємо від від’ємної клеми донора до кузова пацієнта (блоку циліндрів або опорам двигуна). Проводи потрібно  приєднувати суворо по одному, щоб запобігти короткого замикання(феєрверку).

 

Після всіх цих нехитрих процедур, якщо ви все зробили правильно, заводимо автомобіль пацієнта і даємо прогрітися до стійких обертів.

Наступним кроком буде приєднання мінусової клеми звортньо на розряджений акумулятор. Від’єднуємо проводи від плюсових клем обох акумуляторів. Бажано це робити одночасно. Знімаємо проводи з від’ємної клеми донора і корпусу пацієнта. Ось так виглядає правильна послідовність дій процедури прикурювання автомобіля

Наші інтереси: 

+

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи