Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 70
  • Переглядів: 74

Як перейти на живлення правдою (+аудіо)

Категорія:

 Істина – це «те, що є», а правда – це «те, що має бути». Що треба зробити, щоб перейти до правдивого, раціонального мислення? Це дуже подібно до зміни способу харчування.

Говорити правду треба всім. Проте варто знати: за яких обставин і до якої міри
Гумористичний афоризм.

Аудіоверсія: Як перейти на живлення правдою

Тип метаболізму, тобто обміну речовин

Як відомо, людина є всеїдною істотою: вона може живитися і мертвою їжею (термічно обробленою), і живою (сирою), і праною (повітрям за допомогою концентрованого ефіру).

Що вища якість живлення, то людина здоровіша та енергійніша. Це й зрозуміло, адже ефективність засвоєння мертвої їжі – до 20%, а живої – до 90%. Якісніша їжа підвищує рівень вібрацій людини і підносить її у простір позитивних подій, тому робить її  щасливішою та успішнішою.

Уявімо, що у нас є машина і ми вирішили перевести її на ефективніше енергоживлення. Скажімо, замість солярки вирішили перейти на газ. Для цього нам треба поставити газовий двигун, підключити до нього газовий балон і натиснути на кнопку «Пуск», тобто увімкнути його.

Подібно зі зміною системи харчування. Для переходу на живу їжу треба одночасно виконати три умови:

1. Сформувати засвоюючу мікрофлору – орган для перетравлення живої їжі, інакше вона не сприйматиметься і людина весь час буде голодною.

2. Живити організм саме цією – живою їжею: якщо вже є передовий «двигун», то треба дати йому якісне «паливо».

3. Увімкнути програму живої їжі – повірити в те, що це можливо (натиснути кнопку «Засвоєння живої їжі», отримати «дозвіл підсвідомості»).

Докладніше про все це розповідається у статті «Як закріпитися у Царстві божому».

Переважна більшість наших сучасників живиться мертвою їжею, тому їх метаболізм має низький коефіцієнт корисної дії. Перехід нової спільноти на живу їжу означатиме перехід до іншого типу метаболізму (обміну речовин), що є ознакою нової раси. Очевидно, що це приведе до революційних зрушень у виробництві, торгівлі, естетиці, освіті, екології, політиці, вплине на весь спосіб життя.

Але до чого тут раціональне мислення і «живлення правдою»? Перехід на вищий тип речовинного обміну є прикладом, який дає підказку для переходу на вищий тип інформаційного обміну.   

Інформаційний метаболізм

Людина є інформаційною істотою і може існувати тільки завдяки інформаційному обміну. При цьому вона може живитися інформацією різної якості. Умовно кажучи, вона перебуває між двома полюсами – правдою і брехнею. Правда – це високоякісна інформація, брехня – низькоякісна.

При цьому людина обмінюється інформацією з суспільством, отже є внутрішня і зовнішня сторони інформаційного метаболізму: 1) людина може бути правдивою чи брехливою сама з собою, 2) вона може бути чесною або нечесною з навколишніми людьми. Зазвичай спрацьовує принцип «Що всередині, те й назовні», тобто внутрішня брехливість природно поширюється назовні.

Переважна більшість людей схильна перебувати у стані самообману, живитися брехнею і поширювати її навколо себе. Натомість думка про те, щоб жити правдиво, сприймається як щось хороше, але зовсім нездійсненне. Якщо ж людині запропонувати реально перейти на «живлення правдою», то це у неї може викликати справжній переляк, мовляв, це буде суспільна катастрофа: всі пересваряться, держава розпадеться, нас завоюють вороги.

Цікаво, що саме такою була реакція більшості людей на пропозицію витягнути на світло питання українського іудохристиянства або сучасного українського націоналізму. Це подібно до реакції на ідею цілком відмовитися від алкоголю, тютюну, телевізора, вакцинацій. Особливо гостра реакція на пропозицію відмовитися від м’яса: «Без нього ми всі помремо!»

Чому люди так бояться правди? Причина подібна до тієї, чому люди бояться перейти на живу їжу: тому що в них несформований орган живлення правдою. Програмно-інформаційне забезпечення сучасної людини, а отже і її мозок на фізичному рівні налаштовані на живлення брехнею. Відтак, за словами одного езотерика, «переважна більшість людей спроможна сприймати правду тільки у вигляді брехні». Це гіркий наслідок тривалого виживання в умовах репресивної і наскрізь брехливої  системи.

Питання переходу на раціональне, розумне, правдиве мислення сьогодні виникло через необхідність переходу України до нового державного устрою. Нинішня політична система успадкувала комуністичну брехню і цілком побудована на брехні. Це головна причина  неефективності, неекологічності, аморальності, несправедливості, а отже й безперспективності нинішнього політичного устрою. Для заснування нової державної системи потрібна організація людей, спроможних мислити раціонально, бути правдивими з собою і навколишніми.

Як перейти на вищий рівень інформаційного метаболізму

«Що нагорі, те й унизу. Що всередині, те й назовні» – це фундаментальний принцип, на якому тримається наш Всесвіт. Він означає, що ті ж самі загальні закономірності діють на різних рівнях буття, відтак для зміни інформаційного метаболізму можна скористатися досвідом зміни речовинного метаболізму. Пам’ятаєте приклад, коли треба було перейти на якісніше енергоживлення з новим двигуном? Тут також треба одночасно діяти у трьох напрямках. 

По-перше, треба сформувати новий «інформаційний двигун», спроможний живитися правдою. Йдеться не тільки про заміну програмно-інформаційного забезпечення, тобто очищення від ментального і емоційного сміття, формуванням знань та навичок правильного мислення. Йдеться про дещо більше, а саме фізичну перебудову головного мозку, формування нових нейронних комплексів, які будуть ефективно обслуговувати правдиве мислення. Це відбувається автоматично, якщо постійно подавати на вхід правдиву інформацію, адже наш мозок настільки досконалий, що швидко підлаштовується під інформацію, яку треба обробляти.

Найефективнішим способом очищення і перебудови мозку є вивчення напам’ять текстів Живого Слова. Кожна запам’ятована  цифрона чи звукова – це новий нейронний комплекс. Технологія Живе Слово насичена формулами, притаманними мовленню людини боголюдського рівня розвитку. Відтак запам’ятовування цих формул формує в людині боголюдське мислення і боголюдський мозок. Помічено, що після здобуття досвіду оновлення Живим Словом людина надійно налаштовується на внутрішню і зовнішню правдивість, натомість будь-яка брехня сприймається як різновид інформаційного бруду.

По-друге, потрібно живити свою інформаційну систему правдивою інформацією. Для цього треба уникати джерел дезінформації (головним із них є телевізор) і відкриватися до правдивих джерел: спілкуватися зі світлими людьми, читати книжки про шляхетне життя, вивчати методи раціонального мислення, знаходити правдиву інформацію, перевіряти її і поширювати серед знайомих. Наша мова має бути чистою, правдивою і лаконічною: «Хай буде ваше слово: так – так; ні – ні. А що більше цього, те від лихого» (Нагірна проповідь, Матвій 5.37).

По-третє, треба у своїй підсвідомості натиснути кнопку «Пуск», тобто переконати підсвідомість, що жити по правді цілком можливо. Понад те – це єдиний спосіб життя шляхетної людини і обов’язкова умова життєвого успіху. Життя, прожите у брехні, є змарнованим часом.

Для того, щоб надійно переконати свою підсвідомість у корисності правди, треба сформувати відповідний світогляд, якомога частіше обговорювати його з іншими шляхетними людьми, самому жити згідно з задекларованими принципами, контролювати себе з погляду недопущення брехні. Кнопка «Пуск» увімкнеться одразу ж, як тільки ваші знайомі самі почнуть вас переконувати в необхідності правдивого життя. А все тому, що підсвідомість підлаштовується під загал, під суспільну норму. Для неї найважливіші аргументи: «бо люди кажуть» і «так роблять усі».

Істина і правда

Перед тим, як почати перехід до інформаційного метаболізму на основі правди, варто визначитися з поняттями істини і правди. Найнадійніше – звернутися до етимології, тобто науки про істинні значення слів (від гелленського «етимон» – істина).

Слово «істина» походить від кореня *іст–*ест і означає «те, що є», тобто те, що існує насправді, в реальності.

Слово «правда» походить від давньоукраїнського і санскритського «паравіда» – найвищі знання (пара – найвищий, віда – знання). Правила Творця – це система фундаментальних принципів світобудови, що рухає Всесвіт до вдосконалення, сприяє еволюції всього живого.

Відтак, істина – це «те, що є», а правда – це «те, що має бути». Істина відображає поточний, статичний стан справ, а правда несе динаміку й цілеспрямованість, рухає до розвитку і вдосконалення.

Наприклад, істина полягає в тому, що майже всі люди несвідомі, стихійні брехуни. Правда полягає в тому, що вони можуть відмовитися від брехні і перейти до шляхетного життя.

Кому говорити правду

Існує давня настанова, що «правду треба говорити тим, хто є від правди». Наприклад, якщо людина щиро намагається жити за Правилами Творця і прагне до самовдосконалення, то вона потребує правди, а отже й заслуговує на неї. Такій людині треба говорити правду. У першу чергу це стосується своїх ближніх, тобто членів своєї громади (демосу) – групи духовно близьких людей чисельністю до 150 осіб, в якій «всі знають всіх». Громада – це група довіри і взаємодопомоги.

При цьому пам’ятаймо про культуру спілкування. Вона полягає в тому, щоб давати людині ту інформацію, яку вона спроможна засвоїти. Особливо це стосується дітей. Тому донесення правди нерідко треба починати «з малих доз», поступово збільшуючи концентрацію.

Натомість безглуздо ділитися правдою зі свідомими брехунами, адже вони принижують Правила Творця, а тому й не заслуговують на правду. Понад те, вони ще й можуть використати твою правду на поширення своєї брехні. Згідно з Євангелієм, головним брехуном і батьком брехні є диявол: гелленське слово διαβολος означає «брехун, наклепник». Відтак брехуни – це діти диявола. З ними не варто мати нічого спільного.

Як навчитися відрізняти правду від брехні

При підвищенні рівня власних вібрацій і переході до цілісного мислення, основаного на правді, людина дедалі більше виробляє у собі здатність розрізняти правду і брехню. З часом з’являється вміння відрізняти одне від другого інтуїтивно, миттєво, методом резонансу. Тоді, при зіткненні з брехнею, людина спочатку відчуває «щось тут не так», а потім, при бажанні, може розслідувати ситуацію і раціонально довести наявність брехні.

Для тренування навичок виявлення брехні використовуються ігри, де перемагає той, хто вчасно виявляє обман. У цьому випадку гравці домовляються, що «тепер будемо дурити один одного». Це чесна гра за правилами.

Вона з твого боку залишається чесною навіть тоді, коли брехун починає з тобою «гру в обман» без її оголошення. Якщо ти розпізнав початок такої гри, то можеш її використати з тренувальною метою для власного розвитку, а заодно й для донесення до противника істини, що обманювати – погано.

На завершення варто додати, що оснований на правді інформаційний метаболізм є елементом екологічного мислення. Перехід до екологічної цивілізації (цивілізації мудрості) починається з очищення від інформаційного бруду, яким є брехня.  

Висновки

  1. Життєдіяльність людини визначається не тільки речовинним, а й інформаційним метаболізмом.
  2. Інформаційний метаболізм, оснований на правді, є незрівнянно ефективнішим в порівнянні з інформаційним метаболізмом, основаним на брехні.
  3. Для переходу на живлення правдою треба використовувати правдиві інформаційні джерела, сформувати відповідний орган і увімкнути програму активації нового типу інформаційного метаболізму. 
  4. Істина – це «те, що є», а правда – це «те, що має бути».
  5. Правду можна говорити тільки тим, хто дотримується чесної гри.
  6. Оснований на правді інформаційний метаболізм є елементом екологічного мислення. 
  7. Заснування нової держави починається з переходу її засновників на правдиве мислення.  

Правда – це завжди добра новина.
Правдива людина мислить позитивно і у всьому бачить задуми Творця. Поширюючи правду, вона сприяє її реалізації і виступає соТворцем. 

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.

Продовження: Істина, Правда і Віра у схемах за 5 хвилин

Про важливість правди: Виступи учасників 28 конференції Інституту Міжмор’я 25 червня 2017 у Східниці

Наші інтереси: 

Живлення правдою і харчування живою їжею - взаємопов’язані процеси. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Схоже, що вираз "у кожного своя правда" є ворожою закладкою, адже її логічним наслідком є "правди не існує", "правда і брехня - це те ж саме".

Якщо різні люди мають різний погляд, то так і треба казати - "у кожного свій погляд".

Істинна (те що є) завжди одна.
Правда (те, що має бути згідно з задумами Творця) також завжди одна.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Оксана Колосовська.
0
Ще не підтримано

Істина одна, але ж правда " у кожного своя "...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Правда також одна, просто в кожного своє бачення правди, як і своє бачення істини.

Істина - це те, що вже реалізоване. Правда - це потенціал, який треба реалізувати. Тому правда завжди позитивна і спрямована до ідеалу.

Істину легше побачити, ніж правду. Фраза "у кожного своя правда" означає тільки те, що в кожного своє бачення ідеалу та потенційних можливостей.

Істина: "Ймовірність аварії 85%"
Правда: "Ситуація сприятлива на 15%"

Оксана Колосовська каже:
Істина одна, але ж правда " у кожного своя "...

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Олег Подорожній.
0
Ще не підтримано

Правда - погляд не істину з однієї точки зору

Братайтеся, єднайтеся зі світлими - це сила!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Таке пояснення не відповідає етимології слова "правда". По-суті, воно перетворює правду на напівправду, яка може бути різновидом брехні.

Олег Подорожній каже:
Правда - погляд не істину з однієї точки зору

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (2 голосів)

Схоже, що вираз "у кожного своя правда" є ворожою закладкою, адже її логічним наслідком є "правди не існує", "правда і брехня - це те ж саме".

Якщо різні люди мають різний погляд, то так і треба казати - "у кожного свій погляд".

Істинна (те що є) завжди одна.
Правда (те, що має бути згідно з задумами Творця) також завжди одна.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Дякую за нову тему, друже Ігоре! Тему про ЖИВЛЕННЯ ПРАВДОЮ.

1)Додам, якщо люди вважають Істину "роздоріжжям", то це обов'язково передбачає наявність відхилення від ПРАВди, яка є одна і тільки одна.

Це відхилення від ПРАВди в народі здавна зоветься іншим соловом - КРИВда (ТеЩоЧинитьсяПротиЗадумівТворця).
Пам'ятаєте? Українська народна казка "Правда і Кривда". (друже Леоніде Українцю, взявся б Ти за її "аріїзацію" :) ).

Кому куди дивитися кожен обирає сам, бо кожен свою дхарму обирає сам, врешті решт. Сенс у тім, щоб цей вибір став... ПРАВильним ;).

2)Друже, Ігоре, Ти згадав про "тип інформаційного метаболізму" або ТІМ, яких як відомо є 16. Проаналізуй, будь ласка, бачення ПРАВди ("у кожного свій погляд") кожним із цих ТІМів. Бодай коротко. Ти ж фахівець у цих справах (І.В.Каганець "Психологічні аспекти в менеджменті").

Дякую.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Наявність "правди" і "кривди" підтверджує, що правда одна, все інше - кривда, тобто збочення

Володимир Майборода каже:
Дякую за нову тему, друже Ігоре! Тему про ЖИВЛЕННЯ ПРАВДОЮ.
1)Додам, якщо люди вважають Істину "роздоріжжям", то це обов'язково передбачає наявність відхилення від ПРАВди, яка є одна і тільки одна.
Це відхилення від ПРАВди в народі здавна зоветься іншим соловом - КРИВда (ТеЩоЧинитьсяПротиЗадумівТворця).

2)Друже, Ігоре, Ти згадав про "тип інформаційного метаболізму" або <a href="https://www.ar25.org/article/socionichni-typy.html" class="bb-url" rel="nofollow">ТІМ</a>, яких як відомо є 16. Проаналізуй, будь ласка, бачення ПРАВди ("у кожного свій погляд") кожним із цих ТІМів.

Погляд кожного соціотипа на правду визначається його першою функцією, адже вона є найрозвиненішою (чотиривимірною). Яка функція - таке й бачення правди, захованій у кожній конкретній ситуації.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Правда завжди одна", - так сказав фараон на імення ТутАнхАмон.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Василь Глод.
0
Ще не підтримано

Часто вживається вираз "не вся правда". Вроді би людина не бреше, але і не говорить всю правду. Свідомо не створюється цілісна картина. Це може мати як і добрі наміри (наприклад у випадку хвороби людини) так і не не добрі наміри. Як в такій ситуації бути?

Радіймо!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Правду можна говорити тільки тим, хто дотримується чесної гри.
З незнайомими людьми краще бути в міру чесними, бо обман - крок до війни.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Є така загальна рекомендація: Коли сумніваєшся - говори правду.

Арій Хрестовий каже:
Правду можна говорити тільки тим, хто дотримується чесної гри.
З незнайомими людьми краще бути в міру чесними, бо обман - крок до війни.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Усе вірно написано..Людина це та інформація,яка залишилася у нас в середині після того,як її відфільтрував наш розум..
Після того як розум людини "синхронізується" із Вищим розумом і тільки тоді він буде здатен зрозуміти Істину і пра-Правду..можливо правильніше навіть сказати не зрозуміє,а побачить..(м.д.)..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Перехід на вищий рівень інформаційного метаболізму приведе до ще грандіозніших зрушень, ніж перехід на вищий рівень речовинного метаболізму.

Душі структура над плоттю домінує!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

1. Tvoje, Ihore, vyznachennia "Pravdy", dla mene - revolucijne! Ja tej dumala, shcho vona - "nedorostaje" do Istyny...

2. Dosi ne moju zrozumity, jak, na fizychnomu riwni, mozok moje miniastysia z novym, PRAWdyvym myslenniam...

Zahalom stattia - na vysoti "Istynnoho metabolizmu":)

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

В українській мові справді закладені революційні ідеї.

Правда - це ідеал, якого треба досягнути. Тому істина завжди підтягується до правди.

Правда - це магія, яка творить нову істину.

Зірка Вітошинська каже:
1. Tvoje, Ihore, vyznachennia "Pravdy", dla mene - revolucijne! Ja tej dumala, shcho vona - "nedorostaje" do Istyny...
2. Dosi ne moju zrozumity, jak, na fizychnomu riwni, mozok moje miniastysia z novym, PRAWdyvym myslenniam...
Zahalom stattia - na vysoti "Istynnoho metabolizmu":)

Мозок підлаштовується під обробку тієї інформації, яка на нього подається. Робота з правдивою інформацію неминуче змінює мозок на фізичному рівні. Дещо про це тут https://www.ar25.org/node/29714 (підрозділ Справжнє зомбування).

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Давні люди казали "йди право" у розумінні йди прямо. А правицю тоді називали десницею, ліву руку - шуйцею. Тепер зрозуміло чому кривда є антонімом правди, бо правда пряма, рівна, а кривда деформована, крива. Тож антитезою правого політичного руху є кривий політичний рух.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Друже Ігоре, а гарно так вимальовується! ПРАВда - прямий, єдино ВІРний шлях, КРИВда - кривий/скривлений/збочений шлях, власне і не шлях, а так - "стежка" манівцями, "через терни", але "не до зірок".

Ігор Каганець каже:
Наявність "правди" і "кривди" підтверджує, що правда одна, все інше - кривда, тобто збочення

Володимир Майборода каже:
Дякую за нову тему, друже Ігоре! Тему про ЖИВЛЕННЯ ПРАВДОЮ.
1)Додам, якщо люди вважають Істину "роздоріжжям", то це обов'язково передбачає наявність відхилення від ПРАВди, яка є одна і тільки одна.
Це відхилення від ПРАВди в народі здавна зоветься іншим соловом - КРИВда (ТеЩоЧинитьсяПротиЗадумівТворця).

2)Друже, Ігоре, Ти згадав про "тип інформаційного метаболізму" або <a href="https://www.ar25.org/article/socionichni-typy.html" class="bb-url" rel="nofollow">ТІМ</a>, яких як відомо є 16. Проаналізуй, будь ласка, бачення ПРАВди ("у кожного свій погляд") кожним із цих ТІМів.

Погляд кожного соціотипа на правду визначається його першою функцією, адже вона є найрозвиненішою (чотиривимірною). Яка функція - таке й бачення правди, захованій у кожній конкретній ситуації.

1)Чи можна, отже думати, що у ЕІІ, ЕІЕ, ЕСІ, ЕСЕ - погляд на ПРАВду етичний; у ІЕІ, ІЕЕ, ІЛІ, ІЛЕ - інтуїтивний; у СЕІ, СЕЕ, СЛІ, СЛЕ - сенсорний, тобто через перевірку явища; а в ЛІІ, ЛІЕ, ЛСІ, ЛСЕ - пізнання ПРАВди відбувається через логіку?
2)"Формування нового типу ТІМ" - це, власне, ніщо інше як повернення Людини від нав'язаного неПРАВдивого ТІМу (через не ВІРну діагностику ТІМу) до ПРАВдивого світосприйняття, самоусвідомлення свого приРОДного типу інформаційного метаболізму, того який обрав під час чергового втілення?
Дякую.

2)Інформаційний метаболізм, оснований на правді, є незрівнянно ефективнішим в порівнянні з інформаційним метаболізмом, основаним на брехні.
3)Для переходу на живлення правдою треба використовувати правдиві інформаційні джерела, сформувати відповідний орган і увімкнути програму активації нового типу інформаційного метаболізму. 

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Так, кожний соціотип найкраще бачить свої аспекти єдиної правди.

Володимир Майборода каже:
1)Чи можна, отже думати, що у ЕІІ, ЕІЕ, ЕСІ, ЕСЕ - погляд на ПРАВду етичний; у ІЕІ, ІЕЕ, ІЛІ, ІЛЕ - інтуїтивний; у СЕІ, СЕЕ, СЛІ, СЛЕ - сенсорний, тобто через перевірку явища; а в ЛІІ, ЛІЕ, ЛСІ, ЛСЕ - пізнання ПРАВди відбувається через логіку?

2)"Формування нового типу ТІМ" - це, власне, ніщо інше як повернення Людини від нав'язаного неПРАВдивого ТІМу (через не ВІРну діагностику ТІМу) до ПРАВдивого світосприйняття, самоусвідомлення свого приРОДного типу інформаційного метаболізму, того який обрав під час чергового втілення?
Дякую.

Це різні речі, назви яких випадково збіглися. Соціонічний ТІМ - це горизонтальна спеціалізація кожного соціотипу. Я ж говорю про тип інформаційного метаболізму, пов’язаний з виходом на якісно вищий рівень.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Якщо "глечик свідомості" заповнений добром (правдою, істиною…), то і виливатися з нього буде тільки добро (правда, істина…).

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

В доповнення до теми про ТІМи.
Гарно сказано:

Цитата:
"Перш за все, треба знати себе – закономірні прояви сильних і слабких сторін свого типу (ТІМу). Знаючи це, можна керувати своїм внутрішнім станом, і таким чином стати над ситуацією, не уподобитися їй. Наприклад, коли потрібне задіювання слабких сторін - бути врівноваженим, просто не реагувати тимчасово, не зважати на ситуацію, можна і вийти з неї, а з часом все змінюється, з’являються інші ситуації, де можна впевнено реагувати через свої сильні сторони. Оптимальний для всіх варіант: передаємо ініціативу до дій “у руки” тому, хто зможе реагувати на ситуацію за своїми сильними сторонами. Тоді треба знати соціонічні типи людей свого оточення і покладатися перш за все на дуалів. Адже тільки дуал природно перекриває своїми сильними сторонами наші слабкі, і передача ініціативи виходить невимушено.

Щоб бути щасливим, достатньо використовувати тільки сильні свої якості. І знання себе дає ПРАВильний напрям у всіх життєвих виборах."

(Сильні і слабкі сторони)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Це сильна стаття. Вітаю автора! Правда - це одна з оцінок сприйняття людиною дійсності. Якщо дійсність сприймається викривлено, то це буде брехня або кривда. Якщо сприйняття відповідає дійсності, то це буде правда. Істина - це погляд Бога на дійсність, яку Він створив як Творець.

Зображення користувача Андрій Солтівский.
0
Ще не підтримано

Це сильна стаття. Вітаю автора!...- Анатолій Висота.
І найкращий коментар Анатолія Висоти.

Живе Слово творить і перемагає

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Помітив протиріччя. В розділі КОМУ ГОВОРИТИ ПРАВДУ зроблено висновок: Натомість безглуздо ділитися правдою з брехунами, А в розділі: ЯК НАВЧИТИСЯ РОЗРІЗНЯТИ... написано - а заодно й для донесення до противника (брехуна! -А.В.) істини, що обманювати – погано.

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Якщо противник почав проти тебе гру в обман, а ти його переграв, то до нього може дійти, що обманювати погано. Інколи істина доходить до людей тільки в такий спосіб.

Анатолій Висота каже:
Помітив протиріччя. В розділі КОМУ ГОВОРИТИ ПРАВДУ зроблено висновок: Натомість безглуздо ділитися правдою з брехунами, А в розділі: ЯК НАВЧИТИСЯ РОЗРІЗНЯТИ... написано - а заодно й для донесення до противника (брехуна! -А.В.) істини, що обманювати – погано.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Андрію, за твоє добре слово: Це сильна стаття. Вітаю автора!...- Анатолій Висота.
І найкращий коментар Анатолія Висоти.
Що ж, Ігоре, коли виходити з тої ПРАВДИ, що майже всі люди - брехуни, то, виходить, їх не можна зробити ПРАВДОМОВЦЯМИ іншим чином, як постійно вказуючи на їхню брехливість. Отже,мабуть, варто внести якусь КОРЕКЦІЮ в розділ статті КОМУ ГОВОРИТИ ПРАВДУ: Натомість безглуздо ділитися правдою з брехунами, Хай буде!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дякую за уточнення. Дописав, що майже всі люди несвідомі, стихійні брехуни. Проте є брехуни свідомі - це і є "діти диявола".

Анатолій Висота каже:
Дякую, друже Андрію, за твоє добре слово: Це сильна стаття. Вітаю автора!...- Анатолій Висота.
І найкращий коментар Анатолія Висоти. Що ж, Ігоре, коли виходити з тої ПРАВДИ, що майже всі люди - брехуни, то, виходить, їх не можна зробити ПРАВДОМОВЦЯМИ іншим чином, як постійно вказуючи на їхню брехливість. Отже,мабуть, варто внести якусь КОРЕКЦІЮ в розділ статті КОМУ ГОВОРИТИ ПРАВДУ: Натомість безглуздо ділитися правдою з брехунами, Хай буде!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Істина - факт. Правда - оцінка факту (оцінка розширює досвід, дає перспективу).

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

"Оцінка факту" - це не відповідає етимології слова "правда".

Сірко Крутивус каже:
Істина - факт. Правда - оцінка факту (оцінка розширює досвід, дає перспективу).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Слова мають таке значення, яке ми в них вкладаємо.
http://sum.in.ua/s/pravda

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Ще є етимологія і фоносемантика, які існують об’єктивно - незалежно від тих значень, які ми вкладаємо у слова.

Сірко Крутивус каже:
Слова мають таке значення, яке ми в них вкладаємо.<a href="http://sum.in.ua/s/pravda" rel="nofollow">http://sum.in.ua/s/pravda</a>

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Гадаю, що ця стаття стосується насамперед всіх нас, причетних до Народного Оглядача. Ясно, що правда-брехня - це якісні характеристики опису та сприйняття дійсності, тобто інформації, насамперед, про реальний світ. Інформацію, яка найближче описує (сприймає) дісність, можна назвати ПРАВДИВОЮ. Ту ж інформацію, яка викривлює опис (сприйняття) дійсності, ми називаємо брехнею, а всіх причетних до цього процесу - називаємо брехунами. До цієї статті написали коментарі Олег Подорожній, Арій Хрестовий, Явсе Світ, Сірко Крутивус та інші. В цьому квартеті хтось ховається за личину, а хтось за псевдо, тобто ці коментатори подають про себе НЕПРАВДИВУ ІНФОРМАЦІЮ. Ви сприймаєте дух і пафос статті, підтримуєте євангельське ТАК або НІ, а чините навпаки. Прошу вас, а також панство Доброслава, Арсена і Смальця висловити тут свою ОКРЕМУ ДУМКУ.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Це не зовсім так, друже. Арсен скаже "так" і це буде "так". Мій аватар не викривлює дійсності, бо допомагає мені усвідомлювати своє внутрішнє "Я".

Проблема для сприймання оточуючими Істини лише у візуванні співбесідника? Це дещо надумано.

Цікаво, а Леся Українка сприймається Тобою "брехункою"? ;). Думаю, ні. Бо Тобі симпатичний не брехун-Арсен, а друг-Арсен. Ти ж не називатимеш брехуна своїм другом? "А - це А" ;).

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Слово «істина» походить від кореня *іст–*ест і означає «те, що є», тобто те, що існує насправді, в реальності.

Слово «правда» походить від слова «прав» – «система правил Творця», «божественний простір». Правила Творця – це система фундаментальних принципів світобудови, що рухає Всесвіт до вдосконалення, сприяє еволюції всього живого.

Відтак, істина – це «те, що є», а правда – це «те, що має бути». Істина відображає поточний, статичний стан справ, а правда несе динаміку й цілеспрямованість, рухає до розвитку і вдосконалення.

Спеціально для пана Анатолія.
Висловлюю свою окрему думку. ;))
І тільки Істина завжди одна
Сорі, що пісня москальською мовою, але це суті не міняє.
ІСТИНА - це доконаний факт, тобто теперішнє і минуле, яке уже НІКОЛИ не вдасться змінити.
А ПРАВДА - це майбутнє, яке ще НЕ ЗДІЙСНИЛОСЯ, а тому має безліч варіантів, бо залежить від найменшого кроку чи навіть думки кожного з нас кожної миті. Тому ПРАВДА у кожного своя. Ми її творимо згідно уже ІСНУЮЧИХ ПРАВИЛ. Але не факт, що вони завжди такими будуть. Може уже наступної миті правила зміняться. Бо Бог-Творець Всесвіту знає УСІ можливі і навіть не можливі, з нашої точки зору, варіанти розвитку подій.

Зображення користувача Анатолій Коноваленко.
0
Ще не підтримано

РаДіймо!
Я вже колись викладував цей малюнок-ілюстрацію вислову "Правда у кожного своя!", але дозволю собі нагадати:

Сприйняття світу залежить від духовного стану (рівня) спостерігача. От цитата із статті де трохи зачіплена ця тема (оригінал російською):
"Людина не може уявити, як виглядає реальна картинка буття, оскільки вона може бачити менше 1% від електромагнітного спектра і чути не більш ніж 1% від акустичного. 90% клітин у вашому тілі працюють в симбіозі з мікроорганізмами, які мають власну ДНК і не є "вашими". Атоми у вашому тілі представляють на 99,9999999999999999% порожній простір і жоден з них не є породженим вами - всі запозичені з колишньої зоряної речовини, яка колись виникла в утробі зірки, що вибухнула. Людина має 46 хромосом, на 2 менше, ніж у картоплі. Веселку людина показує як би тільки собі: її існування пов'язане з особливостями людського зору і залежить від конічних фоторецепторів у ваших очах - для інших живих істот, які не мають подібних конусів-колбочок, веселка взагалі не існує. Таким чином, ви не просто дивитеся на веселку - ви створюєте її. Це досить дивно, особливо якщо врахувати, що всі гарні кольори, які ви бачите, складають менше 1% електромагнітного спектра."

Тому ми і йдемо духовним шляхом, працюємо над розвитком надздібностей та надчуттів, щоб урешті-решт істина для нас стала дорівнювати правді, тобто, щоб побачити світ у всій його різноманітній єдності і красі органами чуттів Абсолюта!

Щасти!

Я є той, хто я є!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

На картинці невірні підписи: замість "правда" має бути "погляд на істину".

Істина не може дорівнювати правді, бо це різні речі - як теперішнє і майбутнє. Проте вони мають бути узгоджені. Правда змінює істину, тягне її до вищої мети.

Щодо розвитку надздібностей. Спочатку треба навчитися добре використовувати наші нормальні здібності, а там уже можна рухатися й вище.

Анатолій Коноваленко каже:
РаДіймо!
Я вже колись викладував цей малюнок-ілюстрацію вислову "Правда у кожного своя!", але дозволю собі нагадати:

Тому ми і йдемо духовним шляхом, працюємо над розвитком надздібностей та надчуттів, щоб урешті-решт істина для нас стала дорівнювати правді, тобто, щоб побачити світ у всій його різноманітній єдності і красі органами чуттів Абсолюта!
Щасти!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано

Цитата:
Правда змінює істину, тягне її до вищої мети.

ІСТИНА - це те, що вже сталося. Її взагалі змінити не можливо. Але можна змінити свою точку зору на минуле. І це вже буде інша ПРАВДА, інші правила гри. А від цього залежить розвиток подій у майбутньому.
У нас і в москалів різні погляди на вже доконані факти, такі як: діяльність Б. Хмельницького, П. Скоропадського, В. Януковича і ще багато інших. Тобто у нас різна ПРАВДА і відповідно різні правила ГРИ і майбутнє теж різне.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Істина - це не "те, що було", а "те, що є". Тобто істина - це поточна реальність. Вона весь час змінюється під впливом правди або брехні.

Для позначення "того, що було", є слово "минуле". Його не можна змінити. Про минуле може бути точне або деформоване уявлення. Але не треба плутати "минуле" з "істиною".

Погляд на минуле - це погляд на минуле, а не правда, бо правда - це те, що має бути згідно з божественними уявленнями - згідно з волею Творця.

Правда завжди стосується людини. Головна мета еволюції в тому, щоб людина ставала боголюдиною. Якими шляхами це буде досягнуто - справа самих людей. Проте Творець пропонує прямий шлях - найкоротший і найлегший. Оце і є Правда.

Її треба пізнавати. У процесі пізнання ми виробляємо власні погляди на Правду. Це так і треба називати - "власний погляд на Правду", а не "своя правда".

Дзвінка Сопілкарка каже:
Цитата:<blockquote class="bb-quote-body">Правда змінює істину, тягне її до вищої мети.</blockquote>

ІСТИНА - це те, що вже сталося. Її взагалі змінити не можливо. Але можна змінити свою точку зору на минуле. І це вже буде інша ПРАВДА, інші правила гри. А від цього залежить розвиток подій у майбутньому.
У нас і в москалів різні погляди на вже доконані факти, такі як: діяльність Б. Хмельницького, П. Скоропадського, В. Януковича і ще багато інших. Тобто у нас різна ПРАВДА і відповідно різні правила ГРИ і майбутнє теж різне.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за малюнок.
Підтримую Мирову поправку:

Миро Продум каже:
На картинці невірні підписи: замість "правда" має бути "погляд на істину".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Арсене, я не вважаю тебе брехуном. Але своїм псевдо та своєю личиною ти спотворюєш справжню інформацію про тебе. Хтось подумає, що ти справді старець, а за цією личиною ховається, може, парубок. Ось у чому річ. Криве дзеркало теж спотворює реальність - заглянь у нього і переконаєшся. Дякую другу Коноваленку Анатолію за гарний і розлогий коментар!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Моя відповідь буде такою:
Погоджуюсь з тим, що "Правду можна говорити тільки тим, хто дотримується чесної гри." Тому аватар - ще й захист від можливої атаки брехуна, гра за його правилами з метою переграти:

Ігор Каганець каже:
Якщо противник почав проти тебе гру в обман, а ти його переграв, то до нього може дійти, що обманювати погано. Інколи істина доходить до людей тільки в такий спосіб.

Ти ж не скажеш, що лицарі ховаючи свої обличчя за забралом були брехунами? ;) А наші аватари - це "забрало". З відкритим забралом йшли в бій лише відчайдухи чи маги-характерники!

Анатолій Висота каже:
Друже Арсене, я не вважаю тебе брехуном. Але своїм псевдо та своєю личиною ти спотворюєш справжню інформацію про тебе. Хтось подумає, що ти справді старець, а за цією личиною ховається, може, парубок. Ось у чому річ. Криве дзеркало теж спотворює реальність - заглянь у нього і переконаєшся....

У чиїй щирості я переконався уже знає моє справжнє обличчя :). Обладунки від друзів зайві! )))
Але "відкриванню забрала" передує спілкування/пізнавання один одного/формування_доВІРи/відкривання_один_одного.
Спілкуймося і потім відкриваймося один одному. Думаю, Ти саме цю думку і хочеш донести до шанованого товариства.
Ставаймо характерниками?! ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Творення реальності - це Божа і людська діяльність. Божа мета - це творення з нас, людей, Со-Творців. Цю діяльність називають ПРАВДОЮ. Гадаю, що опис і сприйняття людьми дійсності у її творенні може бути правдивим або неправдивим. А це - інформаційні процеси.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Миро пише: Істина - це не "те, що було", а "те, що є". Тобто істина - це поточна реальність. Вона весь час змінюється під впливом правди або брехні. Отже ІСТИНА = ПОТОЧНА РЕАЛЬНІСТЬ. А як же бути з реальністю, яка минула? Невже Другі Збори інвесторів ТГ, які відбулися вчора, 13.9.15 р. - це не істина? Невже Треті Збори інвесторів ТГ, які невдовзі відбудуться - це не істина? Гадаю, що опис та сприйняття реальності ЛЮДЬМИ може бути в тій чи іншій мірі наближений до істини і він позначається якісними характеристиками ПРАВДИ і БРЕХНІ. Чи я помиляюся?

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Істина - це "те, що є", тобто це дійсність "тут і тепер". Тому й кажуть, що істина завжди конкретна (суфікс "ин" вказує на те, що йдеться про щось конкретне, а не загальне).

Те, що було в минулому - це не істина, а минуле. Як світло давно погаслих зірок: зірок уже нема, а інформація про них є. Або фотографія з нашої молодості: на світлині ми одні, а в дійсності - інші. Те, які ми зараз - це істина, а те, які на фото - це точно відтворене минуле.

Наші уявлення про минуле можуть бути або точними, або помилковими, або, найчастіше, приблизними (тобто щось проміжне між точним і помилковим).

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Фундаментальне питання "Що є Істина?" задав ще Понтій Пилат Ісусу Хресту.
Цікаво, що відповів Ісус Хрестос і чому в Добрій Новині цю відповідь не подано?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

І ще. Для обговорення.
Можна було б виокремити ще й "подругу" ПРАВди - "Чесність".
"Честь" згадується стосовно козаків здавна: "Жид любить гроші, а Козак - Честь і Славу". Причому, ця якість (чесність) для козаків постійна, усталена - "че-ст-ний".
"Бути чесним означає, що ми робимо вибір ніяким чином не казати неправди(А.Д.: брехні), не красти, не обдурювати і не вводити в оману. Коли ми чесні, то зміцнюємо силу характеру, яка дозволить нам бути у великому служінні Богові та іншим. "

Чули, що "Вустами дітей говорить істина"? Ось вона - істина про чесність! "Чесність - це коли завжди говориш ПРАВду".

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Минуле описує історія. Це досвід, який може вплинути на формування теперішнього-майбутнього, тобто ІСТИНИ. Для Бога нема трьох часів - все є ТЕПЕР. Отже, гадаю, МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ-МАЙБУТНЄ - це все є ІСТИНОЮ. Історія, як правило, є неправдивою, бо формується ВЛАДОЮ. Друже Арсене, а як тобі заповідь: НЕ СВІДКУЙ НЕПРАВДИВО? Чому не сказано прямо: НЕ БРЕШИ!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Історики як детективи розслідують минуле за наявними фактами. При цьому від кількості фактів залежить точність реконструкції. Чим давніша історія - тим менше точних фактів, тим більший простір для фантазії.
До цього накладається державний, релігійний, соціальний елемент світогляду. Держава тут не обов'язково головний компонент. В різних країнах все по-різному.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Хотів би я бачити реакцію на мої верхні коментарі ;) Але, нічого. Колись дочекаюся :)).

А зараз моє бачення.

Анатолій Висота каже:
Минуле описує історія. Це досвід, який може вплинути на формування теперішнього-майбутнього, тобто ІСТИНИ. [...] Історія, як правило, є неправдивою, бо формується ВЛАДОЮ. Друже Арсене, а як тобі заповідь: НЕ СВІДКУЙ НЕПРАВДИВО? Чому не сказано прямо: НЕ БРЕШИ!

1) Про "формування владою уяви про минуле" додаткове підтверждення дає виведення слова "історія" від словосполучення "із-Тори". Тобто, маємо послідовне тлумачення минулого з погляду певного світогляду певної групи люду - "погляд на правду"?. І цей "погляд на правду" можна формувати цілеспрямовано - наприклад, впровадженням псевдопартій, псевдорелігій, тощо.

2) Згадана восьма (чи дев'ята?) заповідь із так званого "Мойсеєвого Закону" (який, до слова, в Біблії подано в двох(!) редакціях. ЗУМИСНЕ?!)) в різних перекладах читається по різному. Церковнослов'янською - "Нє послу́шествуй на дру́га своєго̀ свидѣ́тельства ло́жна." В українському перекладі - "Не свідкуй неправдиво на свого ближнього!". УГКЦ - "Не свідчи ложно на ближнього твого."

3) Ложь = брехня. Так що, так і сказано.
Однак, мушу зауважити - "майже те саме"...
...бо, згадаймо про тонкощі використання частки "не". Коротко - підсвідомість не сприймає частку "не", натомість продовження слова одразу сприймає як вказівку до дії.
...і звідси слідує, що переклад "неправдиво" значно кращий за "не бреши!"

П.С. Друже Анатолію, Ти справді гадаєш, що саме таким було пояснення Істини від Ісуса Хреста Понтію Пилату?

Анатолій Висота каже:
"Отже, гадаю, МИНУЛЕ, ТЕПЕРІШНЄ-МАЙБУТНЄ - це все є ІСТИНОЮ."

П.П.С. А як Тобі про "забрало"? ;)

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

Звідки ті 10 заповідей були запозичені?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Арію, на це запитання знайдеш відповідь у Івана Яковича Франка. Розділ ІІ - "Мойсей і так звані Мойсеєві книги" з його книги «Сотворення світу» (Обереги, 2004). Ось його висновок: "...так звані Мойсеєві закони взяті не раз повністю з того ж вавілонського зведення!"

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Сторінки

  • Сторінка
  • of 2
  • >