Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Вигідний продаж авто: особливості та нюанси

В житті кожного власника авто наступає той момент, коли необхідно продати свою машину. Причини для цього можуть бути різні: ДТП, вже не подобається, застаріла, з’явилася нова, яку дуже хочеться купити. Але тут постає перша перешкода – як продати машину? Адже це зробити треба швидко та вигідно, і при цьому отримати максимальну кількість грошей.

Наприклад, можна ознайомитись з умовами надання послуги автовикупу на сайті skup-auto.com і прийняти відповідне рішення щодо цього. Іншим варіантом буде займатися продажем своєї машини самостійно. Тут важливо пам’ятати, що вторинний ринок живе по своїм законам, і в першу чергу це стосується формування цін.

Особливості продажу

Людина, яка ніколи в своєму житті не займалася продажем автомобілів, може відкрити для себе зовсім інший світ, в якому вона буде виступати конкурентом автомобільному бізнесу. До цього необхідно бути готовим, адже є реальний ризик бути ошуканим.

На процес та швидкість продажу авто впливає багато факторів. Є базові правила, дотримання яких зробить продаж вигідним та чесним:

  • враховуйте сезон продажу. Влітку машини продаються не дуже активно, адже багато людей їдуть на дачу, за кордон, у відпустку і відповідно зменшується кількість потенційних покупців. Ідеальним сезоном вважається осінь та зима;
  • продавайте чесно, не намагайтеся обманути покупця. Якщо машина має недоліки або проблеми, краще про це сказати одразу. Це позбавить від подальшого негативу чи непорозумінь. Обговорюйте технічний стан, переваги і проблеми навіть тоді, коли це вам не вигідно;
  • відмовляйтеся від виплати грошей частинами. Це небезпечний фінансовий варіант, який приведе до втрати грошей. Цього слід уникати навіть тоді, коли машину треба продати терміново.

Важливим моментом являється вартість авто. Ціна повинна бути не дуже низькою, але і не дуже високою. Деякі продавці, бажаючи продати авто якомога швидше, встановлюють одразу низьку ціну. Це не завжди вигідно. Краще поставити на початку високу ціну, і, якщо покупців не знайдеться, поступово вартість знижувати.

Для визначення оптимальної ціни треба враховувати:

  • марку, модель та рік випуску авто;
  • пробіг;
  • комплектацію;
  • шини та диски;
  • стан двигуна, коробки передач, приводу, підвіски, акумулятора;
  • кількість власників в минулому;
  • кількість аварій.

Має сенс встановлювати високу вартість на авто, якщо машина:

  • нова та з малим пробігом;
  • володіє повною комплектацією, гарними шинами та дисками;
  • встановлений нормальний робочий двигун та інші внутрішні елементи.

Знижує вартість авто:

7RgO-tZFj3og79mUT4hwPrSGRRV_UivSUkVdWShOEk3ygRBtFa2mLXd7p_WS8yqxaMkHCmU44_nIxFqa3RPSWrPX0Czfnu7R-k-nlyRFBMt52biuIz97NT1b6IIZqewPVVDUh22n=s0

  • велика кількість власників у минулому, адже з’являється підозра, що в машині щось не так, і кожен новий власник, виявивши несправність, намагається скоріше продати авто;
  • кількість перенесених ДТП. Ніхто не має бажання купувати транспортний засіб в величезною кількістю аварій в минулому, навіть якщо авто відремонтовано і відновлено.

Важливі дрібниці

Продаж авто має бути лише офіційним, з угодою «куплі-продажу», з зняттям транспортного засобу з обліку колишнім власником і постановка новим, аби не відповідати за провини інших та сплачувати штрафи в майбутньому. Не треба намагатися швидко все закінчити, а також слід уважно перевіряти все папери та документи.

На «презентацію» автомобіля треба взяти з собою технічний паспорт транспортного засобу, свій власний паспорт та бланки угоди «куплі-продажу». Це надасть можливість укласти угоду, поки покупець ще має бажання придбати машину.

Якщо треба швидко та вигідно продати авто, то краще звернутися до офіційного дилера, де перевірять юридичну чистоту та технічну справність машини, знайдуть покупця, проведуть угоду «куплі-продажу», а продавцю залишиться лише отримати гроші.

Наші інтереси: 

Корисні поради.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи