Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 6
  • Переглядів: 6

Вибух у сільраді на Закарпатті – це наслідок відсутності соціальної справедливості в Україні

Категорія:

Чому одна частина суспільства віддає останні зароблені гроші на дрони для воїнів, а інша – чиновники та депутати усіх рівнів – призначають собі премії та підвищують зарплати до нескромних розмірів? Чому чиновники не соромляться під час війни брати собі матеріальну допомогу з держбюджету, який вони не наповнюють, а розподіляють? Чому вони мають "бронь" від мобілізації на війну?

15 грудня у селі Керецьки Хустського району під час засідання сесії сільради один із депутатів кинув на підлогу в залі гранати, які одразу здетонували. Тоді на сесії місцеві депутати затверджували бюджет на 2024 рік, а депутат Сергій Батрин, який кинув гранати, вимагав, щоб спочатку відзвітували за бюджет 2023 року. Він сварився з колегами: мовляв, не можна під час війни виділяти сільському голові надбавку в 50% і щомісячну премію в 100% від окладу.

Коли влада нахабніє і не дотримується справедливості, вона отримує різного роду протести. Влада є винуватцем соціальних вибухів. Величезна зграя чиновників, які мають повноваження і можливість контролювати, забороняти, диктувати правила життя простим громадянам, може стати вибуховим чинником.

Політтехнолог Сергій Гайдай у своєму дописі на Фейсбук написав, що треба зробити владі, щоб влаштувати в країні соціальний вибух:

"1. Створіть умови, щоб чиновники, судді, прокурори, податківці, митники, силовики, різноманітні інспектори, депутати всіх рівнів могли жиріти, збагачуватись і нарощували свої активи й капітали на корупційних схемах і грабунку суспільних ресурсів.

2. Підвищуйте зарплати, премії й інші преференції для чиновників держапарату і держслужбовців і членів різних наглядових рад великих держпідприємств і концернів. А пенсії й рівень життя для простих громадян тримайте на межі виживання. В країні повинно панувати відчуття соціальної нерівності й відсутність елементарної справедливості".

Він також зауважив, що для соціального вибуху владі достатньо продовжувати ігнорувати потреби армії. Хай це роблять волонтери, а гроші на армію збирають прості мешканці країни.

"Переведіть країну у режим подвійних стандартів. Для представників влади – війни немає, для них – мирне забезпечене життя. Держапарат та їхні рідні в армію не йдуть", – пише він і зауважує, що тоді почнуть підривати гранати в сільраді, де ухвалювали рішення про підвищення зарплати місцевому керівництву, яке очолює представник партії, яка є справжнім агентом вашого ворога.

У коментарях до допису Гайдая люди пишуть: "Куди далі збільшувати зграю чиновників. Схаменіться люди, в часи УРСР було 700 тисяч, а нині півтора мільйона, і всі з бронею! Тільки за це владу слід знищити як внутрішнього ворога України". Ось такі настрої.

 

Наші інтереси: 

Стежимо за соціально-політичними процесами, розуміємо що чинна влада за 22 місяці великої війни втратила весь кредит довіри, який мала в перші декілька місяців війни. Гасла "Не на часі" стають токсичними, піар-акції Президента дратують, чиновницька шобла викликає огиду, суспільство починає закипати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи