Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Врятує від раку і поліпшить зір: розкрита несподівана користь популярної рослини

Споживаючи цю просту зелень, ви отримаєте вітаміни і антиоксиданти, а також знизите ризик розвитку раку і втрати зору.

Йдеться про петрушку, у який міститься вітамін К, необхідний для кісток і згортання крові, вітаміни А і С мають антиоксидантні властивості, а білки, жири і волокна просто потрібні нашому організму, повідомляє OBOZREVATEL, посилаючись на  Anywell.

30 грамів свіжої рубаної петрушки це:

  • 11 калорій,

  • 2 грами вуглеводів,

  • 1 грам білка,

  • менше 1 грама жиру,

  • 1 грам клітковини,

  • 108% добової норми вітаміну A,

  • 53% добової норми вітаміну C,

  • 547% добової норми вітаміну K,

  • 11% добової норми фолату,

  • 4% добової норми калію.

 Петрушка містить антиоксиданти

Антиоксиданти – це з'єднання, які запобігають ушкодженню клітин від вільних радикалів. Наш організм потребує здорового балансу антиоксидантів і вільних радикалів для підтримки здоров'я.

Петрушка містить такі антиоксиданти: флавоноїди, каротиноїди і вітамін C. За словами експертів, раціон, багатий на флавоноїди, може знизити ризики виникнення багатьох захворювань, зокрема, раку товстої кишки, діабету другого типу і хвороб серця.

Петрушка підтримує здоров'я кісток

Кістки людини потребують певних вітамінів і мінералів, щоб залишатися здоровими. Петрушка багата на вітамін K – необхідна поживна речовина для здоров'я кісток. 30 грамів петрушки забезпечують більш, ніж в 5 разів більше добової норми вітаміну K.

Петрушка може запобігати розвитку раку

Петрушка містить рослинні сполуки, які можуть надавати протиракову дію.

Окислювальний стрес – це дисбаланс рівнів антиоксидантів і вільних радикалів, що пов'язаний з розвитком деяких хронічних захворювань і раку. Петрушка багата флавоноїдами, антиоксидантами і вітаміном С, які знижують окислювальний стрес в організмі і можуть знизити ризики розвитку деяких видів раку.

Корисна для зору

Лютеїн, бета-каротин і зеаксантин – три каротиноїда, якими багата петрушка і які допомагають захистити зір. Каротиноїди – це пігмент в рослинах, який має потужну антиоксидантну активність. 

Петрушка необхідна для серця

Цінність петрушки в тому, що вона є джерелом фолієвої кислоти. У 30 грамах міститься 11% добової норми. Масштабне дослідження за участю більше 58 000 чоловік показало, що споживання фолієвої кислоти пов'язано з 38% зниженням ризику серцево-судинних захворювань.

Екстракт петрушки містить антибактеріальні властивості

Петрушка може попередити зростання бактерій в їжі. Бактерії, які містяться в петрушці, можуть попередити зростання поганих бактерій, а саме – лістерії і сальмонели, які провокують харчові отруєння.

Також екстракт петрушки має антибактеріальну активність проти грибкових і дріжджових інфекцій, цвілі і поширених інфекційних інфекцій типу стафілокока.

 

Наші інтереси: 

Знати про корисні продукти і дари природи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи