Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Вони кращі, ніж їхня репутація, — Андреас Умланд про стосунки Німеччини та України напередодні саміту ЄС

Категорія:

Саміт Європейського Союзу має відбутися 23-24 червня. Відносини України та Німеччини напередодні його проведення оцінив німецький політолог, аналітик Стокгольмського центру з вивчення Східної Європи Андреас Умланд в ефірі телемарафону "Говорить Україна" телеканалів "Дом" та UA.

22061502.jpg

Андреас Умланд. Фото: openuni.io

    "Мені здається, вони (стосунки Німеччини та України, – ред.) кращі, ніж їхня репутація", – сказав експерт.

За його словами, останніми тижнями склалося таке враження, що Німеччина зволікає, "буксує" і не так підтримує Україну, як хотілося б.

    "І тут справді є якась така незграбність німецької політики, німецької політичної комунікації. Але, якщо подивитися на суть справи, то все-таки підтримка Німеччини велика. Вона іноді не завжди те, що запитується з боку України. Ось, наприклад, як це з важкою зброєю. Але це можна було й очікувати, що це буде для Німеччини таким складним питанням. Тому що Німеччина тільки недавно почала займатися підтримкою європейської країни, яка перебуває у війні, важкою зброєю. Це така собі фантастика", – заявив Андреас Умланд.

Політолог зазначив, що якщо подивитися на всю підтримку, в тому числі й військову, то Німеччина однозначно на боці України, хоча з комунікацією цієї позиції іноді складно.

    "Я думаю, що не можна українцям забувати, що в Німеччині дуже бояться цієї війни в тому сенсі, що бояться, що вона їх торкнеться, перетвориться на Третю світову війну і призведе до застосування ядерної зброї. Ось є, наприклад, уже обговорення в місцевих газетах про те, де розташований бункер у місті та в якому він стані. Тому що люди дійсно бояться Третьої світової війни. Тому йде ось така дискусія навколо постачання зброї. Проте зброя постачається", – пояснює Умланд.

Він додав, що Німеччина відшкодовує зброю, яка постачається в Україну з інших країн НАТО.

    "Але те, що це взагалі робиться, – це в історичному контексті велике досягнення. Хоча це, звичайно, далеко не достатньо і не відповідає трагічності подій в Україні", – резюмував аналітик.

Наші інтереси: 

Німецький політолог пояснив, чому німці зволікають з допомогою зброєю Україні. Сподіваємось, що активність Німеччини зростатиме.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Люди в рожевих окулярах...

Вірять в те, що бандюгани зупиняться

Коментарі

Зображення користувача Микола Погорілець.
0
Ще не підтримано

Люди в рожевих окулярах...

Вірять в те, що бандюгани зупиняться