Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Влада Індії погрожує штрафами і в’язницею місцевому керівництву Twitter

Twitter відмовився видалити окремі акаунти людей, яких індійська влада звинувачує у поширенні неправдивої інформації та контенту на підтримку акцій протесту фермерів, що проходять в країні в останні місяці. В ході акцій сотні людей отримали поранення, одна людина загинула.

21021203.jpg

Премєр міністр Індії Наренда Моді Narendra Modi). Фото: DIBYANGSHU SARKAR/AFP/GETTY IMAGES

Влада Індії вимагає від Twitter видалити понад 1100 акаунтів, які поширювали інформацію під хештегом  #farmergenocide. Серед цього переліку виявилися акаунти критиків уряду, політичних коментаторів, журналістів, повідомляє Коммерсант з посиланням на The Times.

Спочатку соцмережа заблокувала всі зазначені акаунти, але після збурень індійської громадськості розблокувала.

Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії направило соцмережі наказ про блокування аккаунтів, пригрозивши в іншому випадку судовим переслідуванням, яке може привести до штрафів або позбавлення волі керівництва компанії.

Twitter видалив близько 500 акаунтів, які явно порушували правила платформи. Але, як пояснили в Twitter, відповідно «з принципами захисту свободи слова ми не вжили жодних дій щодо акаунтів, які належать новинним медіа, журналістам, активістам і політикам».

«Якщо зробити так, як від нас вимагають, ми вважаємо, це порушило б їх право на свободу слова відповідно до індійських законів», – підкреслили в компанії.

Twitter має дотримуватися в цій країні її законів, незалежно від того, які у неї самої правила і норми, йдеться у заяві індійського міністерства з цього приводу.

Зауважу, що коли Twitter заблокував акаунт президента США Дональда Трампа, про свободу слова тоді вони чомусь не хвилювалися.

Нагадаю, що аккаунт Трампа в Twitter забанили 8 січня після інсценізованого штурму Капітолія у Вашингтоні. Соцмережа забанила Трампа, коли він просив прихильників розійтися. Twitter заблокували особистий аккаунт Трампа назавжди.

Наші інтереси: 

Розуміти, що так звані соціальні мережі проводять свою політику, а свободою слова прикриваються, коли їм вигідно. Глобалісти хочуть керувати всім і вся. Для цього у них є не тільки соціальні мережі, а й так звані екоактивісти. Нагадаємо, що екоактивістка Грета Тунберг випадково запостила твіт із секретною "методичкою" про те, як писати пости на підтримку протестів проти законів про сільське господарство в Індії

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи