Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Військова розвідка США вважає Росію та Китай головними загрозами у космосі

За даними розвідувального управління міністерства оборони США (Defense Intelligence Agency), Росія і Китай становлять головну загрозу у сфері безпеки в космосі. Зокрема, військові доктрини обох країн розглядають космос як важливий і сучасний полігон, на якому можуть вивчатися методи щодо обмеження військових можливостей США.

dd071eb9-b762-4e1f-ae61-a73f55ad4c98w1023r1s.jpg

Ескіз концепції системи ПРО космічного базування. Архівне фото. 1986 рік.
Ескіз концепції системи ПРО космічного базування. Архівне фото. 1986 рік.

У доповіді оприлюдненій 11-го лютого, підкреслюється, що з 2015 року Москва і Пекін розпочали модернізацію своїх збройних сил для участі у "космічних" операціях.

Окрім того, автори доповіді відзначають, що РФ і Китай суттєво вдосконалили космічні технології, включно з розвідувальними апаратами.

У збройних силах цих країн проводиться модернізація вже наявних систем, включно з транспортними та навігаційними засобами. Ці розробки дозволяють створювати командні пункти по всьому світу, а також запускати навігаційні механізми, які дають можливості відстежувати, вести моніторинг і при необхідності завдавати удари по військових об'єктах США. Наприклад, окремі розпізнавальні супутники здатні наближатися до інших об'єктів в космосі для їх обстеження і ремонту. Ті ж технології можуть бути використані і для агресивних дій, включно з атаками на супутники інших країн.

У доповіді повідомляється, що Росія і Китай активно розробляють енергетичну зброю і наземні протисупутникові ракети, які можуть мати вельми руйнівний ефект. Додаткові загрози для США походять також з боку Ірану і Північної Кореї, які активно розробляють балістичні ракетні технології.

Перевага США у космосі буде провокувати опонентів на дії у відповідь і дасть їм можливості для вдосконалення власного потенціалу, вважають автори доповіді. Не менш важливим недоліком американські експерти вважають залежність Міжнародної космічної станції від космічних транспортних засобів РФ, що включає і відправку космонавтів та необхідного устаткування.

У доповіді цитується думка міністра оборони РФ Сергія Шойгу, відповідно до якої , потенціал збройних сил РФ буде повністю залежати від розробок високоточних технологій у космічній сфері, включно з сучасними орбітальними станціями та військовими супутниками.

Окрім того, у військовому відомстві РФ працюють над мобільними ракетними системами наземного базування, здатними вражати космічні цілі з Землі. Згідно з доповіддю, найімовірніше, така система почне функціонувати протягом найближчих декількох років.

До розробки російських космічних озброєнь також залучені неурядові організації, серед яких Міжнародна наукова оптична мережа (ISON). Організація має у своєму розпорядженні найбільшу міжнародну мережу наземних датчиків космічного спостереження. У структури ISON входять також окремі наукові організації, включно з підрозділами державного агентства "Роскосмос".

Серед інших можливостей РФ у космічній сфері експерти відзначили засоби електронного боротьби (лічильники GPS, засоби супутникового зв'язку та радари), зброю спрямованої енергії, бортові системи лазерної зброї для використання проти космічних датчиків протиракетних систем, дезінформацію і атаки у кіберпросторі, наземні пускові системи для знищення цілей у космосі, лазерне озброєння.

Наші інтереси: 

Розуміти, що насправді представляє собою військова доктрина РФ. Розуміти, що РФ повторює помилки СРСР в гонці озброєнь, розуміти, що рано чи пізно ця держава сконає. Але невідомо коли. Тому задача продовжувати озброюватися і зміцнювати Армію. Робити її сучасною і ефективною. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи