Зображення користувача Володимир Федько.
Володимир Федько
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віл Мірзаянов, хімік-розробник «Новачка», звинувачує Росію в убивствах

Світ:

Спецтема:

«Я вражений! Навіть в самих своїх жахливих снах я не міг уявити собі, що ця хімічна речовина, розроблена з моєю участю, буде використана в якості зброї терористів» (Віл Мірзаянов).

Радянський хімік, який більше 30 років працював у Державному науково-дослідному інституті органічної хімії і технології (ДержНДІОХТу) і брав безпосередню участь в розробці радянської нервово-паралітичної речовини, яка використовувалася для отруєння колишнього російського офіцера ГРУ і британського агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, заявив, що тільки російська влада могла зробити атаку із застосуванням такого смертоносного і складного токсину.

Віл Мірзаянов, якому 83 роки, заявив, що у нього нема сумнівів, що відповідальність за атаку несе президент Росії Володимир Путін, враховуючи, що Росія зберігає жорсткий контроль над запасами «Новачка» і що ця хімічна речовина дуже складна, щоб її міг перетворити в зброю недержавний суб'єкт.

«Кремль весь час – як і всі злочинці – все заперечує. Це нічого не означає», – заявив Мірзаянов в інтерв'ю агентству Reuters зі свого будинку в Прінстоні, штат Нью-Джерсі, де він проживає у вигнанні понад 20 років.

Мірзаянов розповів, що він кілька років випробовував і удосконалював хімічні отруйні речовини із серії «Новачок», які СРСР в таємниці створював в останні роки «холодної війни».

Речовина виявилося в десять разів більше токсичною, ніж широко відомий нервово-паралітичний агент VX.

Дисидент повідомив, що в рамках цієї програми було виготовлено декілька тонн цієї речовини, чого російська влада ніколи не визнавала!

«"Новачок" був винайдений, вивчався і випробовувався тільки в Росії. Ніхто в цій частині світу про нього не знав», – категорично заявляє Мірзаянов в інтерв'ю!

На початку 1990-х, коли країни світу почали підписувати Конвенцію з хімічної зброї, Мірзаянов був обурений тим, що СРСР приховує існування «Новачка».

Він був звільнений і посаджений у в'язницю після того, як описав хімічну зброю нового покоління в газетній статті.

Пізніше хімік переїхав до США, де опублікував книгу, в якій розповів, що йому було відомо про таємну програму розробки хімічної зброї часів «холодної війни».



За його словами, в цій роботі брали участь до 30-40 тисяч чоловік, включаючи близько тисячі чоловік, які працювали безпосередньо над «Новачком», хоча багато хто не знали про справжній характер програми.


Державний науково-дослідний інститут органічної хімії і технології (ДержНДІОХТ) у Москві, в якому розроблялася радянська хімічна зброя, в тому числі й "Новачок".


Отруйний агент може бути синтезований шляхом змішування нешкідливих компонентів. Завдяки цьому Росія могла випускати вихідні матеріали для «Новачка» під маскою виробництва хімікатів сільськогосподарського призначення, сказав він.

«Новачок» атакує нервову систему людини, викликаючи у неї неймовірний біль. Постраждалі втрачають здатність дихати, розповів Мірзаянов, який багато разів спостерігав за дією отрути на лабораторних тваринах, включаючи мишей, щурів і собак.

«Це катування, – сказав він. – Це абсолютно невиліковно».

На думку Мірзаянова, Путін, ймовірно, вирішив використовувати нервово-паралітичний препарат, щоб залякати інших дисидентів і змусити їх замовкнути.

«Я вражений! Навіть в самих своїх жахливих снах я не міг уявити собі, що ця хімічна речовина, розроблена з моєю участю, буде використана в якості зброї терористів».


[Нагадаємо:

Колишній офіцер КДБ і ФСБ Борис Карпічков, розповів британським журналістам, що 12 лютого ц. р. отримав від колишнього колеги попередження про підготовку замахів на життя вісьмох політемігрантів, в тому числі на себе і на Сергія Скрипаля!

Кандидати на "ліквідацію":

  • ОЛЕГ Гордієвський, 79 років. Колишній співробітник ПГУ КДБ СРСР. Перебіжчик. Автор ряду книг з історії КДБ СРСР.
  • БІЛ Браудер, 53 років. Британський фінансист з США, який залишив Росію у 2005 році.
  • КРІСТОФЕР СТИЛЛ, 53 років. Колишній співробітник MI6, який нині працює в приватній розвідувальній фірмі.
  • ІГОР СУТАГІН, 53 років. Російський фахівець з ядерної зброї, звинувачений в шпигунстві на Великобританією, за що засуджений до 11-річного ув'язнення. Обміняний в 2010 році разом з Сергієм Скрипалем на російських «сплячих агентів» в американській шпигунської мережі, в тому числі з фатальною жінкою Анною Чепмен.
  • ЮРІЙ ШВЕЦЬ, 65 років. Колишній майор КДБ, який перебрався на проживання в Америку у 1994 році. Головний свідок у поліцейському розслідуванні 2006 року отруєння Олександра Литвиненка.
  • ВОЛОДИМИР РЕЗУН (літературний псевдонім ВІКТОР СУВОРОВ), 70 років. Колишній капітан ГРУ, який втік до Великої Британії в 1978 році. Автор гучних книг з історії радянської розвідки, військової історії і Другої світової війни. [1]].

[Також вельми цікаве свідоцтво Клауса Цухольда, агента Штазі і КДБ, про наміри Путіна у 1980-х роках будь-якими засобами завербувати професора медицини, який має доступ до дуже делікатної інформації: даними дослідження по смертельним отрутам, які не залишають слідів, детальній настанові по законспірованим вбивствам. Методи варіюються від інсценованих самогубств до використання радіоактивних матеріалів. У дослідженні обговорювалися навіть такі варіанти, як отруєння миш'яком через пеніс шляхом статевого контакту [2].]




Посилання:

[1]. Дмитрий Волчек. "Российские спецслужбы убивают". Бывшие сотрудники КГБ – о деле Скрипаля. 17.03.2018 // https://www.svoboda.org/a/29105795.html

 [2]. Агент КГБ в ГДР. 2015-08-03 // https://beam-truth.livejournal.com/1817957.html


Джерела:

  • Кирилл Белянинов. Создатель "Новичка": "В Москве были уверены, что следы не обнаружат". 15 Март, 2018 // https://www.svoboda.org/a/29101573.html
  • Разработчик «Новичка» винит российские власти в атаке на Скрипаля. Reuters. 14 Март, 2018 // https://www.golos-ameriki.ru/a/mirzayanov-blames-russia/4297950.html
  • Дмитрий Волчек. "Российские спецслужбы убивают". Бывшие сотрудники КГБ – о деле Скрипаля. 17.03.2018 // https://www.svoboda.org/a/29105795.html
  • Агент КГБ в ГДР. 2015-08-03 // https://beam-truth.livejournal.com/1817957.html
  • Архів Військово-історичного Товариства «СПАДЩИНА».

Наші інтереси: 

Знати і пам’ятати, що Росія – підступний ворог! «Новачок» може бути застосований і проти наших політиків, військових, працівників спецслужб, поліції та патріотично налаштованих активних громадян.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи