Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

"Відродитися в дитині": чому військові заморожують сперму

Категорія:

Чимало українських воїнів ще з 2014 року заморозили свій біоматеріал, аби мати можливість продовжити свій рід у разі поранення чи смерті. Після повномасштабного вторгнення РФ процедура кріозбереження сперми і яйцеклітин стає сьогодні актуальною, тому що дуже багато красивих молодих воїнів протягом останнього року загинули.

Вперше я прочитала заклик заморожувати сперму у Фейсбук Марусі Звіробій. Потім побачила публікації на цю тему на сайті Бабель та на BBC News.Україна, де розповідали історію Наталії Киркач-Антоненко, чоловік якої в листопаді 2022 року загинув на фронті.

Наталя Киркач-Антоненко переконана, що сучасний світ дає змогу народити та виховати дітей від своїх коханих. Після 24 лютого багато клінік запропонували послуги заморожування біоматеріалу безплатно для військовослужбовців або зі знижкою.

У відеоматеріалі Deutsche Welle розповідають історію воїна ЗСУ Віталія Хронюка та його дружини, які вирішили заморозити його сперму. Ембріолог Оксана Лизогуб зазначає, що наші воїни мають дуже добрі гени, тож потрібно їх зберегти у наступних поколіннях.

 

Наші інтереси: 

Розуміємо, що на цій війні гинуть молоді здорові й красиві українці, цвіт нації. Тож потрібно зберегти їхні гени, щоб український рід продовжувався у їхніх нащадках.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи