Зображення користувача Чарльз Бейл.
Чарльз Бейл
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відреставрований «Стіл Петлюри» планують повернути до вінницького музею

В Національному науково-дослідному реставраційному центрі України відновили унікальний експонат Вінницького обласного краєзнавчого музею ‒ кабінетний стіл XIX століття, який стояв у кабінеті голови Директорії УНР Симона Петлюри під час його перебування у Вінниці. 

Відреставрований «Стіл Петлюри» вже в лютому експонують в 11 експозиційній залі музею, повідомляється на сторінці музею у фейсбук

Як розповідають музейники, нещодавно відбулася робоча поїздка до Києва, де директор музею Катерина Висоцька та головний зберігач Тетяна Євсейчева взяли участь у засіданні реставраційної ради Національного науково-дослідного реставраційного центру України. Під час засідання розглянули результати реставрації унікального та знаного «Стола Петлюри».

«Виконав цю титанічну роботу завідувач науково-дослідного відділу реставрації меблів Олександр Закусило. Результат перевершив всі наші очікування: стіл набув первісного оригінального вигляду, його доповнено втраченими деталями. Легендарний реставрований «Стіл Петлюри» уже в лютому займе своє чільне місце у 11 експозиційній залі», ‒ зазначають співробітники музею в своєму дописі.

Окрім того, інша музейна група в складі Світлани Шароварської, Лілії Гальчевської, Ольги Грабовської та Євгена Тичука в Національному музеї історії України разом з київськими колегами відбирали експонати для майбутньої спільної виставки «Зброя та військове спорядження: від давнини до сучасності».

Наші інтереси: 

.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи