Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віцепрезидентка Єврокомісії приїхала до Києва обговорити вступ України до ЄС

Категорія:

Спецтема:

Під час візиту до Києва 27 листопада віцепрезидентка Єврокомісії, єврокомісарка з цінностей і прозорості Вера Юрова (Věra Jourová) обговорила з депутатами Верховної Ради процес вступу України до Євросоюзу. 

23112905.jpg

Фото: соціальна мережа Х Věra Jourová

"Якість та швидкість мають значення. Мала честь обговорити вступ України до ЄС із представниками всіх політичних груп Верховної Ради", – заявила Юрова.

Вона нагадала, що Єврокомісія рекомендувала Києву до березня 2024 року попрацювати над чотирма пріоритетними реформами – боротьбою з корупцією, деолігархізацією, регулюванням лобіювання та Законом про національні меншини, пише Європейська правда.

У звіті, опублікованому 8 листопада, Єврокомісія рекомендувала розпочати з Києвом переговори про вступ, але перед тим Україна має виконати частину ще не втілених реформ. В українському уряді кажуть про високий рівень готовності України до вступу та обіцяють завершити переговори за два роки.

На саміті лідерів ЄС у грудні розглядатимуть рішення, чи починати переговори з Україною про її вступ до ЄС. Наразі на заваді зеленому світлу може стати Угорщина, яка обіцяє блокувати позитивне для Києва рішення.

Наші інтереси: 

Бачимо, що європейський політикум вже чітко визначився прийняти Україну до ЄС якомога швидше. Тепер Європа продавлює необхідні заходи, які Україна має виконати для цього.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Поки є угорський "фактор", питання про нацменшини трактуватимуть як кому заманеться.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Поки є угорський "фактор", питання про нацменшини трактуватимуть як кому заманеться.

Поки дихаю - сподіваюсь!