Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховний суд США скасував політику преференцій при вступі в університети расовим та етнічним меншинам

Категорія:

Таким вердиктом Верховний суд США став на бік групи активістів організації "Студенти за справедливий вступ", яка подала до суду на Гарвардський університет та Університет Північної Кароліни через їхню політику прийому студентів. Ці університети, як і низка інших конкурентних університетів США, розглядають расову та етнічну приналежність абітурієнта як фактор, що забезпечує різноманітність студентського складу.

23063002.jpg

Ілюстративне фото

29 червня Верховний суд США заборонив використовувати расову та етнічну приналежність як преференцію при вступі до університетів. У такий спосіб суд завдав серйозного удару по десятирічній практиці, яка розширювала освітні можливості для афроамериканців та інших меншин, зауважує агенція AFP.

На думку голови Верховного суду США Джона Робертса, хоча такі дії мали "добрі наміри", вони не можуть тривати "вічно" з "неконституційною дискримінацію" інших.

"До студента потрібно ставитися на основі його досвіду як особистості, а не на основі раси", – написав у висновку Робертс і додав, що університети мають право враховувати біографію абітурієнта, але не ухвалювати рішення в першу чергу на основі раси вступника.

За такі зміни віддали голоси шість суддів консервативного крила проти трьох ліберального. Як зауважує AFP, рішення проти позитивної дискримінації ухвалили під значним впливом трьох суддів, призначених Дональдом Трампом під час його президентства.

Водночас на думку позивачів, це дискримінує американців азійського походження, які намагаються вступити до цих двох університетів.

Ці зміни можуть мати такий ефект, коли багато штатів та установ зупинять програми, покликані надавати вразливим меншинам додаткові переваги під час конкурсного відбору до вищого навчального закладу, зауважує агенція.

Джерело

Наші інтереси: 

Відновлення порядку. Розуміємо, що "демократична" політика США досягла крайньої точки своєї абсурдності, коли фактично почалася негласна расова дискримінація білих.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи