Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада дала старт реформі річкових перевезень, - Владислав Криклій

Це перший крок до запуску проекту Е-40 водних шляхів. Запровадження ефективної річкової логістики дозволить перевозити великогабаритні партії вантажів, заощаджуючи мільйони коштів на ремонти автодоріг, що потерпають та руйнуються від вантажівок.

24 квітня 2020 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні законопроєкт 1182-1-д «Про внутрішній водний транспорт», який дає старт реформі річкових перевезень, перетворюючи Дніпро у потужну транспортну артерію та запроваджуючи ефективну річкову логістику, повідомляє Мінінфраструктури.

Річкові перевезення – найдешевший і найбільш екологічний спосіб доставки вантажів, зазначив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Прийняття цього закону в цілому дозволить збільшити потік вантажів до 30 млн. тонн на рік.

Він підкреслив, що запровадження ефективної річкової логістики дозволить перевозити великогабаритні партії вантажів, заощаджуючи мільйони коштів на ремонти автодоріг, що потерпають та руйнуються від вантажівок.

Також законопроєкт започатковує створення Державного фонду розвитку внутрішніх водних шляхів. Він необхідний для забезпечення належного технічного стану судноплавних шлюзів на Дніпрі та можливості підвищення пропускної спроможності річки. Разом з тим, це забезпечить розвиток пасажирських перевезень, у тому числі, міжнародних.



Як ми раніше повідомляли, проект Е-40 передбачає створення річкового шляху від Балтійського до Чорного моря через річки Вісла, Західний Буг, Прип’ять і Дніпро. Його протяжність становитиме більш ніж 2 тис. км. У реалізації проекту, як передбачається, візьмуть участь Польща, Білорусь і Україна.
Наші інтереси: 

Відновлення річкового транспорту. Посилення економічної та політичної позиції України.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи