Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
ДЗен ДЗелень
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні зменшилось виробництво сталі поріняно з січнем-квітнем минулого року

Це найбільше падіння в річному вимірі серед країн топ-десятки.

Україна в квітні опинилася на десятому місці серед світових виробників сталі, повідомляє Всесвітня асоціація виробників сталі (Worldsteel).

За підсумками квітня українські металургійні підприємства виробили 2,748 млн тонн сталі, що на 8,4% нижче від показників квітня 2012 року. Це найбільше падіння в річному вимірі серед країн топ-десятки. До березня поточного року скорочення виробництва склало 4,1%. Варто відзначити, що в 2012 році показники квітня стали рекордними в порівнянні з іншими місяцями (3 млн тонн).

Трійку лідерів за підсумками місяця склали Китай (65,65 млн тонн, +6,8% у річному вимірі), Японія (9,17 млн тонн, +1%) і США (7,3 млн тонн, -7,3%).

У період з січня по квітень 2013 р. найбільші обсяги сталі були вироблені підприємствами Китаю (257,4 млн тонн, +8,4%), Японії (35,8 млн тонн, +0,5%) і США (28,76 млн тонн, -7,3%). Примітно, що зростання виробництва серед країн першої десятки (до аналогічного періоду минулого року) спостерігалося тільки в Китаї, Японії та Індії (26,64 млн тонн, +4,1%, четверте місце в рейтингу).

За підсумками перших чотирьох місяців 2013 р. підприємства України виробили 11,12 млн тонн сталі (10-е місце), що на 1,9% менше, ніж у січні-квітні 2012 р.

Раніше повідомлялося, що сукупні збитки українських металургійних підприємств за підсумками 2012-го досягли 4,9 млрд грн, найгіршого показника за останні десять років, а в поточному році можуть досягти 8 млрд грн.

Коментар: обсяги продажу металургійної продукції пов'язані з обсягами надходження іноземної валюти.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи