Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні тривають жнива. Давніх хліборобських традицій дотримуються й досі

Перед жнивами освячують перший сніп пшениці. У полях чи в центрі села ставлять заквітчаний оберемок пшениці, а священик молиться та окроплює його свяченою водою.

Нині жнива в Україні розпочинаються вже наприкінці червня. Цьогоріч збирати зерно почали одразу в 5 областях, а не тільки в південних, як зазвичай. На сьогодні намолочено понад 3 млн. тонн збіжжя, повідомляє Укрінформ.

Для українців жнива були кульмінацією сільськогосподарського циклу, на які селянин-господар чекав як на велике свято. З острахом він споглядав на небо, на хмари, спостерігав напрям вітру. Одна нещаслива година – і може пропасти вся річна праця, а він лишитися без засобів до існування.

Жнивам передували ЗАЖИНКИ, а завершальна фаза – це ОБЖИНКИ. 

Читати далі.

Наші інтереси: 

Жнива та інші сільськогосподарські дії були і залишаються в Україні не тільки процесом, а й обрядодійством. Пам'ятаймо народні звичаї і традиції!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи