Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Україні оживає кредитування, – НБУ

Попит бізнесу на кредити зростає, а найбільше його зростання прогнозується банками по кредитах малого і середнього бізнесу, а також на гривневі і короткострокові кредити бізнесу. Про це йдеться в аналітичному звіті "Опитування про умови банківського кредитування", оприлюдненому Національним банком України (НБУ).

Згідно з повідомленням регулятора, фінустанови очікують пожвавлення і споживчого кредитування. Більшість банків очікує збільшення корпоративного кредитування з кінця 2018 року, але саме в цьому опитуванні їх частка досягла максимального значення – 81%.

Виросла і частка фінустанов, які очікують збільшення видачі кредитів домогосподарствам – 67% опитаних.

Банки також зберігають позитивні очікування щодо приросту депозитів як населення (57% респондентів), так і бізнесу (68% респондентів).

Банки також відзначають збільшення частоти схвалення заявок на кредити малого і середнього бізнесу та поступове пом'якшення стандартів кредитування малих і середніх підприємств, відзначили в НБУ.

"Третина банків повідомила про підвищення попиту на споживчі кредити, чверть – на іпотеку. На думку респондентів, попит на іпотеку зріс в першу чергу під впливом очікувань підвищення цін на нерухомість", – йдеться в повідомленні регулятора.

Як відзначили в Нацбанку, кілька кварталів поспіль банки говорять про посилення конкуренції як в споживчому, так і в іпотечному кредитуванні, причому не тільки з іншими банками, а й з небанківськими фінансовими установами.

 

На початку липня Moody's поліпшило прогноз розвитку банківської системи України. В агентстві вважають, що кредитоспроможність банків країни поліпшуватиметься протягом наступних 12 – 18 місяців, що обумовлено поліпшенням якості активів і повернення до прибутковості.

 

Наші інтереси: 

Пожвавлення роботи банківського сектору - це ознака оздоровлення екноміки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи