Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

НБУ надав "Укрпошті" ліцензію на грошові перекази у гривні

Національний банк України (НБУ) надав національному поштовому оператору ПАТ “Укрпошта” ліцензію на здійснення грошових переказів в гривні без відкриття банківського рахунку. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Крім того, регулятор у зв’язку з отриманням “Укрпоштою” такої ліцензії зареєстрував договори про участь ПАТ в міжнародних платіжних системах VISA і MasterCard, а також розпочав процедуру вступу ПАТ “Укрпошта” в Національну платіжну систему “Український платіжний простір”. Відтепер ПАТ “Укрпошта” зможе здійснювати обслуговування клієнтів з використанням платіжних карток.

Це буде сприяти розширенню фінансової інклюзії, зокрема створить нові можливості для доступу до фінансових послуг населення в сільській місцевості та віддалених районах України, сприятиме збільшенню рівня безготівкових розрахунків в Україні та підвищенню якості на ринку платіжних послуг.

Також наявність такої ліцензії дозволить розширити платіжну інфраструктуру для здійснення безготівкових платежів в рамках проекту уряду cashless economy.

На сьогоднішній день ліцензії на переказ коштів у національній валюті без відкриття рахунків мають 61 небанківська фінансова установа та національний оператор поштового зв’язку ВАТ “Укрпошта”.

Нагадаємо, в кінці минулого року Нацбанк дозволив “Укрпошті” здійснювати операції з обміну валюти.

Наші інтереси: 

Корисна інформація.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи