Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Росії урочисто відкрили пам'ятник танку, який 16 серпня демонтувала Естонія

Категорія:

У російському місті Івангород, що на кордоні з Естонією 11 вересня урочисто відкрили пам'ятник-танк "Т-34". Меморіал створено у відповідь на демонтаж аналогічного пам'ятника в Нарві владою Естонії.

 

Танк був встановлений перед прикордонним переходом, а урочисте відкриття присвятили до Дня танкіста, що відзначається в Росії 11 вересня, передає офіційний сайт уряду Ленінградської області.

Такий самий танк 16 серпня за розпорядженням уряду Естонської Республіки перевезли з Нарви до військового музею у Віймсі. Тоді уряд прийняв рішення про перенесення радянських пам'яток, що були у Нарві та Нарва-Йиесуу, йдеться у матеріалі ERR.

Тоді прем'єр-міністр Кая Каллас, міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенємєтс, міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу та генеральний директор Департаменту поліції та прикордонної охорони Ельмар Вахер повідомили, що держава демонтує сім радянських монументів.

За словами Каллас, після 24 лютого, коли Росія розпочала повномасштабну війну на території України, радянські військові пам'ятники у громадському просторі Естонії перестали бути просто місцевою проблемою.

"Ніхто з нас не хоче, щоб агресивний і ворожий у військовому відношенні сусід міг нагнітати напруженість у нашій власній країні. Згідно з Конституцією, головною цінністю естонської держави є внутрішній мир, а одним з основних завдань держави є захист внутрішнього та зовнішнього миру. Ми не дамо Росії можливості використати минуле, щоб зруйнувати внутрішній мир Естонії", – сказала вона.

 

Наші інтереси: 

Пам'ятники СРСР, які, до речі, ще є і в Україні, – це не просто пам'ятники. Ми ж добре розуміємо, що символи та знаки правлять світом. Усі ці радянські пам'ятники солдатам-"визволителям" Радянської армії 30 років незалежності України продовжували стояти у кожному місті та селі України. Радянські танки та інший радянський мотлох з СРСР насправді зіграли свою роль, тримаючи Україну у колоніальному історичному рабстві, коли російські наративи про "великую отечественную войну" продовжували вдолблювати в голови дітям аж до останніх років. У Херсоні радянський танк стояв на вулиці Перекопська усі ці роки незалежності! І досі там стоїть. Добре, що Леніна хоч скинули у 2014 році...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи