Зображення користувача Миро Продум.
Миро Продум
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Нідерландах акумулятори Tesla продають за півціни, щоб створити «розумну віртуальну електростанцію»

Компанія Eneco спільно з SolarEdge і Tesla прагне створити мережу, що складається з декількох сотень акумуляторів PowerWall. Її мета – в екологічний спосіб стабілізувати міські електромережі.

Як пише Хайтек, пілотний майданчик проекту СrowdNett знаходиться у Нідерландах, де понад 400 тисяч домівок обладнані сонячними панелями. Eneco пропонує використовувати їх, щоб забезпечити резервні потужності електростанцій. 

Стати учасником програми СrowdNett може кожен мешканець Нідерландів, за умови, що його будинок оснащений сонячними панелями, має розумний лічильник енергії і стабільне Інтернет з'єднання. В майбутньому планується підключення до проекту всієї Європи. 

Власники сонячних панелей зможуть купити сховища енергії від Tesla за півціни – за € 4,500 замість € 7,000. В замін вони мають приєднатися до віртуальної електростанції: в будь-який момент частина накопиченої ними енергії може бути використана міськими електромережами. 
У планах Eneco створення мережі з 400 PowerWall від Tesla, 30% ємності яких буде зарезервовано міськими електромережами. Цей відсоток буде невідчутним для учасників, але у важкі для мереж моменти, замість спалювання тонн вугілля, резервні потужності будуть запозичені у віртуальній електростанції, тобто у кожного учасника програми. 

Щоб компенсувати постійні перепади напруги, електростанції країни змушені спалювати більше газу і вугілля, що веде до серйозного забруднення навколишнього середовища. Оскільки багато господарів не зберігають одержувану їхніми панелями енергію, PowerWall допоможе як їм, так і місту. Щоб система функціонувала, компанія Ampard розробляє спеціальне програмне забезпечення. Воно має оптимізувати надходження накопиченої в сховищах енергії в електромережі міст.

Однак не всі поділяють оптимізму, пов'язаного з PowerWall: один акумулятор окупається приблизно за 40 років. 

Наші інтереси: 

Людство рухається до енергетичної самодостатності. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи