Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Австрії будинок, де народився Гітлер, став місцем паломництва для неонацистів

Спецтема:

Австрійський уряд хоче знести триповерховий будинок у місті Браунау-ам-Інн, де народився Гітлер, тому що він став місцем паломництва неонацистів.

Майбутнє будинку активно обговорюється в Австрії в останні роки. Одна частина суспільства виступає за знесення споруди, друга вважає, що треба залишити будівлю і знайти їй застосування.

Але, як заявив міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка, група експертів вирішила, що будинок необхідно знести. Від нього залишиться тільки фундамент.

Зараз на будинку або поряд з ним немає ніяких згадок про те, що в ньому народився Гітлер.

Біля входу в будівлю встановлено меморіальну дошку з написом: "За мир, свободу і демократію. Ні фашизму. Мільйони полеглих нагадують нам про це". Ім'я Гітлера там не згадується.

На місці знесеного будинку побудують нову будівлю, в якій будуть розташовані адміністративні структури або благодійна організація.

Будинок, в якому народився Гітлер, був предметом судового спору протягом декількох років. Австрійський уряд орендував будівлю у його власниці з 1972 року. У ньому знаходився центр для людей з обмеженими можливостями. В останні роки вартість оренди становила 4,8 тис. євро на місяць.

Власниця відмовлялася продавати будинок владі і навіть не дозволяла зробити в ньому капітальний ремонт. У зв'язку з цим з 2011 року будівля пустувала. У підсумку депутати вирішили прийняти закон, який дозволить їм примусово вилучити будівлю і виплатити власниці компенсацію.

"За останні роки ми прийшли до висновку, що експропріація – єдиний спосіб уникнути того, щоб цей будинок використовувався прихильниками нацистів [як місце для поклоніння]", - заявляв раніше прес-секретар міністерства внутрішніх справ Австрії Карл-Хайнц Грюндбек.

Батьки Гітлера прожили в будинку на Зальцбургер-форштадт всього три тижні, а потім переїхали. Коли Гітлеру було три роки, сім'я виїхала з Браунау-ам-Інн.

Джерело

Наші інтереси: 

Жодних згадок про Гітлера нема, проте пам'ять залишилась.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Можна знищити будівлю, але не можна знищити пам'ять!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Можна знищити будівлю, але не можна знищити пам'ять!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!