Зображення користувача Світ Зелений.
Світ Зелений
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уткін зустрівся з Порошенком стосовно обшуків у IT-компаніях

Глава інвестиційного холдингу KM Core Євген Уткін зустрівся з Президентом України Петром Порошенко через постійні обшуки в IT-компаніях.

Про це ЕП заявив президент KM Core Євген Уткін.

Зміст

"Обшук у мене - не поодинокий випадок. До цього, тижнів зо два тому, ми зустрічалися з групою людей, які займаються IT і високими технологіями. І одне з питань, яке ми порушували - це ці регулярні наїзди силових відомств на IT-компанії", - розповів Уткін.

За його словами, візит до президента є продовженням зустрічі з представниками IT-бізнесу.

"І природно, підігрітий брутальним наїздом не тільки на мою компанію, але і взагалі на компанії, прописані за цією адресою, які мали і не мали відношення до високих технологій і до мене", - додав він.

За словами Уткіна, президент сказав, що представникам IT-бізнесу і представникам влади необхідно разом попрацювати, в тому числі і з Генпрокуратурою, щоб такі ситуації більше не повторювалися.

"Я написав у себе в Facebook, що мені потрібен тиждень на домашню роботу, а потім я публічно виступлю на цю тему", - заявив глава KM Core.

Відповідаючи на питання, чи задоволений він зустріччю з Порошенком, Уткін заявив, що може бути задоволений тільки результатом.

"Я задоволений можу бути тільки результатом. Мене процес цікавить зовсім в іншій області діяльності. Тому результатом буду задоволений або незадоволений через тиждень", - додав Уткін.

Нагадаємо, 22 серпня ГПУ вилучила документи в офісі ТОВ "Юармс", що належить засновнику "Квазар-Мікро" (холдинг KM Core) і венчурному підприємцю Євгену Уткіну, у справі про закупівлю в 2012 році дочірньою компанією "Укргазвидобування" НАК "Нафтогаз України" програмних продуктів SAP.

Раніше Уткін повідомив, що співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури, прийшли з обшуком в один з офісів інвестиційного холдингу KM Core.

Не треба псувати імідж: Порошенко засудив обшуки в IT-компаніях

 


Не треба псувати імідж: Порошенко засудив обшуки в IT-компаніях

Президент України Петро Порошенко вважає, що з нечесними представниками IT-індустрії не можна боротися обшуками в офісах відомих компаній.

Про це йдеться в повідомленні на сторінці Порошенка у Facebook.

“Сьогодні 3% українського ВВП створює IT-галузь, і останнім часом у цій сфері було створено 15 тисяч робочих місць із середньою зарплатою не менше $2 тисяч! Повідомлення про обшуки, “наїзди” на IТ-компанії не приносять користі ні державі, ні іміджу України у світі. Може, і є проблеми з тим, що хтось використовує не за призначенням пільги і підтримку, яку держава надає IT-індустрії, але боротися з цим точно треба не через обшуки у відомих IT-компаніях”, – запевнив Петро Порошенко.

Власник KM Core: при злочинній владі я не бачив таких страшних умов для бізнесу, як зараз

 

Власник KM Core: при злочинній владі я не бачив таких страшних умов для бізнесу, як зараз

Новини по темі

 

Євген Уткін зажадав вибачень від Генпрокуратури.

Власник холдингу KM Core Євген Уткін вважає, що нинішній бізнес-клімат в Україні гірший, ніж у часи Віктора Януковича.

Таку заяву він зробив на брифінгу за підсумками обшуків, які провели напередодні співробітники Генеральної прокуратури в офісі однієї з його компаній.

Уткін заявив, що неодноразово зустрічався з президентом Петром Порошенком на тему залучення інвестицій і вважає, що пора вже переходити від слів до справи. "Минуло вже два роки - справ немає. Я працюю 26 років у бізнесі, хочу сказати: ні при злочинній владі, ні при жодній іншій таких страшних умов, у яких ми сьогодні перебуваємо, я не бачив", - додав він.

З приводу обшуків Уткін заявив, що вони пройшли в рамках справи про зрив постачання програмного забезпечення "Укргазвидобуванню".

"2012 року "Укргазвидобування" уклала з однією з моїх компаній, а саме "КМ Техно", договір. За цим договором, абсолютно інша компанія, світовий лідер у галузі програмного забезпечення компанія SAP поставила програмне забезпечення. А ми виконували роботи, пов'язані з консалтингом, побудовою бізнес-процесів, інсталяцією програмного забезпечення, навчанням, які не були оплачені", - розповів Уткін.

"За твердженням УГВ, яке є підставою для наїзду, програмне забезпечення не було поставлено", - додав він.

За словами Уткіна, "КМ Техно" до постачання програмного забезпечення, яке тепер не можуть знайти, не причетне.

"Це сфабрикований документ, тут узагалі жодного слова правди немає. [Юрій Луценко], будь ласка, розберіться. Я чекаю на ваші вибачення перед моїми колегами, яких ви брутально образили. Це ті люди, які особисто вам, Юрію Віталійовичу, 2004 року, коли ви були одним з польових командирів, допомагали. Згадайте про це, будь ласка", - заявив він на брифінгу у вівторок.

Нагадаємо, що Порошенко виступав проти обшуків в IТ-компаніях у рамках розслідувань кримінальних проваджень.

 

 

Наші інтереси: 

“Сьогодні 3% українського ВВП створює IT-галузь, і останнім часом у цій сфері було створено 15 тисяч робочих місць із середньою зарплатою не менше $2 тисяч! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ІТ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи