Зображення користувача Арсен Дубовик.
Арсен Дубовик
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Усвідомлені сновидіння. Інтерв’ю з Олександром Корицьким

Надзвичайно цікаве інтерв’ю з Олександром Корицьким, знаним Львівським езотериком, який безпосередньо займається практикою усвідомлених сновидінь

1. Доброго дня Олександре, для початку розкажіть кілька слів про себе, чим займаєтесь, цікавитесь?

Доброго дня. Я цікавлюся напрямком езотерики, який можна назвати біоенергетикою, або роботою з енергіями людини. Я представляю Рід Нових Людей, з 2004 року займаюсь опрацюванням інформації та укладанням методичних вказівок щодо усвідомлення і становлення. В нашому доробку випущена «Проект-методична інформація щодо процесу усвідомлення і становлення Роду Нових Людей», готується видання «Шлях у Безодню. Послідовність кроків. Курс лекцій».

2. Як давно практикуєте входження в усвідомленні сновидіння?

Вперше я дізнався про усвідомлені сновидіння ще у 90-х роках з книг Карлоса Кастанєди, з того часу цікавлюся і практикую. З 2003 року розпочав займатися сновидіннями в групі. Якщо рахувати час від першого групового виходу в усвідомлені сновидіння –пройшло вже більше п’яти років.

3. Як відбувається входження в усвідомлене сновидіння, які техніки використовуються для цього?

Для постійного і коректного входження у сновидіння неможливо просто використати техніку і увійти. В будь-якому випадку потрібно мати достатній плин енергії, щоб не тільки входити у сновидіння, але й перебуваючи там, могти фіксувати усі події, об’єкти, інформацію. Це не складно, але потребує певної підготовчої роботи. Перед тим, як зайнятися сновидіннями (інша назва – входження в астрал), ми пропонуємо пропрацювати ефірне тіло – енергії, які відповідають за фізіологічне здоров’я. Це дозволяє вивільнити достатньо енергії, щоб спокійно і врівноважено входити у сновидіння. Якщо ви слідуєте своєму Шляхові, це може бути йога, молитва, медитація, бойові мистецтва – усе, що дозволить вашій фізіології працювати ефективно і без збоїв. Тому далі, для роботи зі сновидіннями ми пропонуємо три основних вправи: просторові переміщення, часові переміщення, тотемне перетворення.

Просторове переміщення призначене для дослідження всесвіту загалом і тих місць, де би хотілося побувати, які би хотілося побачити. Саме переміщення може дозволити людині побувати на інших планетах, побувати в тих закутках землі, де, можливо людина ніколи не бувала і не зможе побувати.

Часове переміщення призначене для дослідження власної часової вісі – в майбутнє і минуле, причому в минуле, яке не обмежене якимось епізодами. Майбутнє ж в даному випадку обмежене лише власними енергетичними можливостями – переміщення в майбутнє достатньо енерговитратне.

Тотемне перетворення, трансформація форми в обрану істоту призначене додати людині енергії при роботі у сновидіннях і в реальному житті. В українському фольклорі люди часто порівнюються з тваринами чи птахами: здоровий як кабан, вайлуватий як ведмідь, брудний як свиня, осанка як в орла. Це – найпростіший спосіб знайти свою тотемну істоту, принаймні, на початок. Але часто люди хочуть бути «благородними» істотами: драконом, тигром, коброю, соколом, орлом… Ніхто не хоче сприймати себе в реальному світлі – свинею, жабою, хробаком, кротом… Тому ми працюємо, спочатку з тим тотемом, який людина собі обирає – якщо не знає істинного – і з часом людина може сама підійти до вибору власного істинного тотему, що дає їй найбільше енергетичне наповнення, яке можливо здобути на рівні астралу (сновидінь).

4. Які вже є конкретні результати і досягнення?

Результати і досягнення у нас є постійно. Відповідно до класифікації знакових подій при роботі зі сновидіннями, результатом, а заодно і досягненнями можна вважати здатність входити в усвідомлене сновидіння (усвідомлення моменту засинання, бачення надзвичайно реального сну, згадування снів, усвідомлення себе уві сні, керування увагою (цілеспрямоване вивчення об’єктів сну), здійснення усвідомленої дії уві сні (просинання/перехід/занурення з одного сну в інший сон), вкладене сновидіння (здатність усвідомлено входити у сновидіння всередині сновидіння, заснувши у першому сні, побачити всередині нього інший сон, усвідомити себе в другому сні), досвід контакту з вчителем сновидіння, знайти в сновидінні себе сплячого, місце, де спиш, синхронізувати час у сновидінні і «реальному» світі, закріплення вузлової точки (рос. точка сборки) в довільному місці, отримуючи повне сприйняття (ворони і т.д.) за допомогою зпареної позиції сновидіння, робота з увагою на різних рівнях, вихід в третю увагу.

З тих, хто займається, звичайно десь половину вище перелічених досягнень досягає кожен. Подальші результати потребують інтенсивніших занять сновидіннями зокрема.

5. А хто такий вчитель сновидіння?

Вчитель сновидіння – це умовна назва енергії, яка допомагає у сновидіннях відпрацьовувати якісь можливі в скорому часі ситуації, усвідомлювати власні, вже зроблені помилки та виправляти їх в сновидіннях, щоб не повторювалися в реальності. З вчителем сновидіння знайомий кожен, хто коли-небудь бачив «віщі» сни, знайомих чи незнайомих людей, за участю яких відбувалися якісь події у снах.

6. Як довго треба займатись, щоб досягнути певних результатів (побачити у сні свої руки, зрозуміти сон під час сну)?

Все залежить від початкового стану людини. Якщо людина уже займається якимись практиками і ефірне тіло (фізіологія) працює нормально, то на усвідомлення себе уві сні (так зване «бачення рук») потрібно буде близько 20-30 годин занять. Щоб увійти у вкладений сон (зрозуміти сон під час сну), потрібно ще 40-60 годин занять.

7. Яка техніка безпеки при входженні в усвідомлені сни? Чого робити не можна під час цього? Чи є які не будь протипоказання?

Для входження у сни немає чітко визначених правил безпеки. На самому початку занять потрібно просто бути відпочилим, в так званому ресурсному стані, а по простому – мати достатньо сил, щоб увійти у сновидіння. Зазвичай люди поділяються на кілька категорій. Одні кажуть, що не бачать взагалі снів – ці люди бачать космос – чорну поверхню (чи просто однотонну). Другі кажуть, що їм постійно сняться жахи. Треті кажуть, що бачать лише чорно-білі (одноколірні) сни. Решта щасливих людей кажуть, що вони нормально бачать кольорові сни, тільки не завжди їх пам’ятають. Усі люди бачать сни, усю люди бачать кольорові сни, усі люди вміють входити у сновидіння. Але у багатьох недостатньо енергії, щоб це усвідомлювати. Тому просто відпочивайте перед тим, як займатися цим свідомо. Протипоказання – надмірне виснаження, межові емоційні стани, будь-що критичне. Воно мало впливає на якість сновидінь, але дуже впливає на усвідомлення.

8. Чим групове сновидіння відрізняється від індивідуального?

Теоретично – нічим. Практично ж люди, які хочуть побувати вперше в груповому сновидінні, повинні знову ж таки мати достатній плин енергії. Друга умова – група повинна в реальності відчути один одного (зустрітись і провести практику) і побачити астрально (в медитації чи в сновидінні) форму один одного. Третя умова (бажана) – потрібно домовитися про відоме усім місце зустрічі. Четверте – входити у сновидіння бажано синхронно з діапазоном менше години.

9. Які вимоги до групи сновидіння, кількість людей, стать, підготовка, тощо?

До групи сновидіння існує одна обов’язкова вимога – люди повинні мати приблизно один енергетичний рівень. Бажано, щоб хтось один брав на себе роль запускача – тримав у своїй увазі астральні форми кожного з групи.
Кількість людей в групі – довільна. Але, звичайно, при збільшенні групи за межі ефективної кількості – це вже буде не сновидіння, а базар в його кількісному вираженні. Хоча і в якісному теж. Багато буде залежати від координатора-запускача.

Ми проводили групові сновидіння з кількістю учасників в десять осіб, після яких усі пам’ятали, що відбувалося, де відбувалося, розмови, дії.
Щодо статі – обмеження відсутні.

10. Чи можете розповісти про якийсь цікавий випадок (чи випадки) який трапився з Вами під час усвідомленого сновидіння.

Для мене кожне сновидіння – це цікавий випадок. Одне з цікавих було, коли вперше в межах одного сну я переміщався між кількома (п’ятьма чи то шістьма реальностями). Кожна з таких реальностей фізично відповідала нашій, але відрізнялася як «часовими» координатами, так і «просторовими» особливостями, маючи ту саму силу тяжіння, горизонти, малюнок сузір’їв на небі, але, наприклад, архітектура, мережа вулиць міста, техніка, одяг разюче відрізнялися. Тоді я зрозумів, що прив’язуватися до бажання побачити звиклі сталі форми всесвіту марно.

11. Яка саме для Вас практична цінність практики входження в усвідомлені сновидіння?

Саме для мене та моїх колег сама цінність практик сновидінь полягає у отриманні енергії під час сновидінь, відпрацьовування тих ситуацій, на які в реальному житті потрібно було б місяці, роки, десятиліття. Сновидіння дозволяють швидко відновлювати енергетику, дозволяючи спати, наприклад, 4 години на добу і прекрасно себе почувати. Сновидіння дозволяють опрацювати кілька варіантів розвитку подій, що в реальності неможливо.

12. Що можете побажати нашим читачам?

Безперервного плину енергії і просторування.

Дякуємо Олександру Корицькому за цікаве інтерв’ю.

Наші інтереси: 

Цікавий практичний досвід.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

В цьому сенсі цікаво, а як трактувати кармічні сни: вони є усвідомлені - через читання ЖС - чи неусвідомлені. Як я це бачу у кармічнах снах теж переміщаєшся у просторі і у часі. Найцікавіше те, що у кармічних снах, власне, сам почуваюсь гравцем. Бувають дуже страшні кармічні сни, отож у мене таке було, коли я несвідомо "заліз" в карму іншої людини. Отримав переляк і більше такого собі не дозволяв робити. Отже, задаюсь питанням, людина, яка захоплюється магією, мусить бути етичною у всьому, інакше вона може нашкодити собі й своїм близьким.

Коментарі

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

«Сновидіння дозволяють зменшити кількість годин спання на добу»
Цікаво.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Ага! Це, мабуть, коли тривожні сни сняться, жахи... коли людина боїться заснути! )))
Отже, актуальним є навчитися керувати сновидіннями найперше через навчання усвідомлювання своїх сновидінь. Чи варто вірити снам, що не від Бога?
.

Аватар Арій каже:
«Сновидіння дозволяють зменшити кількість годин спання на добу»
Цікаво.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Таргитай Борисфенів.
0
Ще не підтримано

В цьому сенсі цікаво, а як трактувати кармічні сни: вони є усвідомлені - через читання ЖС - чи неусвідомлені. Як я це бачу у кармічнах снах теж переміщаєшся у просторі і у часі. Найцікавіше те, що у кармічних снах, власне, сам почуваюсь гравцем. Бувають дуже страшні кармічні сни, отож у мене таке було, коли я несвідомо "заліз" в карму іншої людини. Отримав переляк і більше такого собі не дозволяв робити. Отже, задаюсь питанням, людина, яка захоплюється магією, мусить бути етичною у всьому, інакше вона може нашкодити собі й своїм близьким.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Гарна думка, друже Олександре!
Отже, виводимо ПРАВило:


Людина, яка практикує магічні дії, має бути етичною у всьому, тобто усвідомлювати реальність дії Золотого правила етики: «Усе, що ви бажаєте, щоб люди вам чинили, те ви чиніть їм».

Олександр Кирмач каже:
В цьому сенсі цікаво, а як трактувати кармічні сни: вони є усвідомлені - через читання ЖС - чи неусвідомлені. Як я це бачу у кармічнах снах теж переміщаєшся у просторі і у часі. Найцікавіше те, що у кармічних снах, власне, сам почуваюсь гравцем. Бувають дуже страшні кармічні сни, отож у мене таке було, коли я несвідомо "заліз" в карму іншої людини. Отримав переляк і більше такого собі не дозволяв робити. Отже, задаюсь питанням, людина, яка захоплюється магією, мусить бути етичною у всьому, інакше вона може нашкодити собі й своїм близьким.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Цікаво, що сновидіння наснажують енергією, але для свідомого входу в нього потрібна значна енергія. Це як у комерції і магічному даруванні, щоб отримати треба спершу віддати.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.