Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 111
  • Переглядів: 117

Усе менше українців схвалюють Зеленського, а найбільшою загрозою вважають корупцію в органах державної влади

Категорія:

Спецтема:

Абсолютна більшість українців вірить у перемогу над Росією, підтримують членство в ЄС та НАТО. Це показує нове всеукраїнське опитування Міжнародного республіканського  інституту (IRI).

Нове всеукраїнське опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) показало, що абсолютна більшість українців вірить у те, що Україна переможе Росію у війні, і оптимістично бачать майбутнє країни. Високою залишається і підтримка вступу України до Європейського Союзу (ЄС) та НАТО.

На питання, чи переможе Україна у війні з Росією, 88% відповіли "так", а 80% вважають, що майбутнє їх країни виглядає "скоріше обнадійливим".

Опитування також показує, що Україна прагне зближення із Заходом. 77% українців підтримали б приєднання до ЄС у противагу з митним союзом з Росією, Білоруссю і Казахстаном. Так само 77% заявили, що голосували б за приєднання України до НАТО, якби референдум проводили сьогодні.

Найбільшими загрозами для розвитку України респонденти називають корупцію в органах державної влади (51%), збройну агресію Росії проти України (46%), економічну кризу (11%) та відсутність кваліфікованих менеджерів в уряді та органах державної влади (10%).

Про довіру до влади та вибори

Одним з питань опитувальника було таке: «Наскільки Ви схвалюєте чи не схвалюєте діяльність…». Нижче пропонувався перелік установ та політиків, які наразі вважаються в Україні впливовими.

Найвищий рівень схвалення українці висловлюють щодо діяльності Збройних сил України. На другому місці перебуває міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, діяльність якого схвалюють 24% українців.

Через два роки від початку повномасштабної війни менше українців вірять в те, що Україна переможе. Якщо у квітні 2022 року на питання «Чи вірите Ви, що Україна переможе у війні?» ствердно відповіли 97%, то у лютому 2024 – лише 88%. При цьому 8% опитаних не вірять у позитивне для нашої країни завершення війни.

Джерело

Повний звіт 

Наші інтереси: 

Бачимо тенденцію до об'єктивної оцінки українцями ситуації, що склалася.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи