Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд затвердив план розвитку eHealth

Світ:

1 жовтня 2019 року віце-прем’єр міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр охорони здоров’я Зоряна Скалецька домовились про спільний проект – розвиток системи eHealth. План дій передбачає 14 кроків, зокрема, затвердження концепції електронної системи охорони здоров’я, проведення аудиту існуючих інформаційних систем та реєстрів у сфері охорони здоров’я та визначення плану запровадження стандартів зберігання і передачі медичної інформації. 

191004.jpg

Фото: Shutterstock

«Важливо поєднати зусилля органів влади та приватного бізнесу, а також міжнародних партнерів, щоб приймати ефективні рішення, які сприятимуть розвитку електронної медицини. У нас є чіткий план дій, який має бути виконаним у конкретні строки. А також призначено відповідальних за кожен пункт, тож ніяких зволікань і відмовок», – цитує віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації Михайла Федорова mind, посилаючись на Урядовий портал.

eHealth – українська інформаційно-телекомунікаційна система, що забезпечує автоматизацію ведення обліку медичних послуг та управління медичною інформацією в електронному вигляді.

Фінансування створення MVP системи eHealth здійснювалося за кошти міжнародних донорів – урядів США і Канади, а також Глобального фонду боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, продукт переданий міністерству на безоплатній основі.

Раніше mind повідомляв, що проєктний офіс передав Міністерству охорони здоров'я України MVP (minimum viable product, мінімальний життєздатний продукт) Національної електронної системи охорони здоров'я eHealth.

Ознайомитися з планом можна за посиланням.

Наші інтереси: 

Реформа медицини йде. Головне, щоб не зупинилися. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи