Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Уряд України скоротив кількість митниць: було 26, стало 16

Ці зміни започаткують боротьбу з "феодалізмом", коли кожна митниця - це окреме князівство зі своїми правилами і підтримкою керівництва обласної держадміністрації, прокуратури і силових структур.  Ці зміни також дозволять заощадити на адміністративних витратах за рахунок перерозподілу посад на користь оперативного складу.

Про це повідомив глава митного відомства Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

"Замість 26 митниць буде 16, а також залишаються окремо лабораторія і кінологічний центр (там питання акредитації та сертифікації, тому їх "зливати" важко дуже)", - написав Нефьодов.

Крім того, Нефьодов наголосив, що оптимізація регіональної структури ДМС дозволить скоротити для істотної кількості митних постів відстань до центру.
"Наприклад, зі Слов'янська зараз до керівництва - 248 кілометрів. Буде 129 кілометрів", - написав глава Митної служби.

Він також повідомив, що буде створена Координаційно-моніторингова митниця, де митники будуть виконувати функції нагляду, створювати центри компетенцій щодо складних і ризикованих груп товарів, моніторингові групи для аналізу даних з кордонів, а також переглядати інформацію з камер, ваг, сканерів.

"Це проміжна структура, за якою ми відпрацюємо етапи шляху, які треба буде пройти в наступному році для переходу на єдину юридичну особу. Наступні кроки - призначення в.о. керівників митниць, реєстрація юридичних осіб, початок переведення людей в регіонах", - резюмував Нефьодов.

Максим Нефьодов - один з ініціаторів створення Prozorro

5 липня Кабінет міністрів призначив Нефьодова главою Державної митної служби. Раніше він працював заступником міністра економічного розвитку і торгівлі і відомий як один з ініціаторів створення системи електронних закупівель ProZorro.

Наші інтереси: 

Заощадити на адміністративних витратах, ліквідувати механізми для корупції.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи