Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Укрпошта заощадила близько 1 млрд грн на закупівлях через ProZorro

Світ:

Національний поштовий оператор “Укрпошта” протягом 2016-2020 років зміг заощадити близько 1 млрд гривень, користуючись системою ProZorro. Найбільше вдалося заощадити на закупівлі 2700 POS-терміналів (8,5 млн грн),  майже 4-х тисяч персональних комп’ютерів для працівників (15,6 млн грн) та електроенергії (понад 24 млн грн).

20090304.jpg

Владислав Криклій

Про це йдеться на офіційному сайті Уряду.

“Укрпошта продовжує доводити, що державна компанія може бути успішною та сучасною. Лише за 4 останні роки національному поштовому оператору вдалося заощадити близько 1 млрд грн на закупівлях через систему ProZorro. За цей час було проведено майже 11 тисяч торгів, у яких взяли участь понад 5600 учасників. Попереду найбільша інвестиційна програма за всю історію Укрпошти – це комп’ютеризація та цифровізація роботи, а також будівництво перших сортувальних центрів. Робота Ігоря Смілянського та всієї команди – приклад для інших ”, – повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Крім цього, Укрпошта стала першою у публічних закупівлях пального для 200+ точок локації авто за найнижчими у системі цінами, брендової ІТ-техніки та паперу для друку, а також природного газу через сховище. Компанія також приєдналася до факторингу, отримала три поспіль щорічні винагороди “Zakupki.кращі”, уклала рамкові угоди на пальне, газ, електроенергію, папір, брикети та страхування через систему, здійснила відбір постачальників для угод лізингу через систему та почала приймати товар із залученням конкурентів постачальника.

Нещодавно Криклій прозвітував, які ще електронні сервіси запустили у Мінінфраструктури:

"Ми запустили онлайн-можливість отримання дозволу на вантажні перевезення і бронювання цих дозволів. Ми створили фундамент для єдиної інформаційної системи і, я сподіваюся, що до кінця року всі адмінпослуги, запити, все буде відбуватися виключно через електронну взаємодію. Ми запустили транспортний портал, на якому видно інформацію, що стосується транспортної галузі. Це рух у реальному часі. Це єдиний шлях, коли міністерство і будь-який інший держорган стають технологічними, з нульовою толерантністю до корупції і покращує свої сервіси".

Також він згадав про запровадження електронного квитка SmartTicket. Це буде єдиний електронний квиток для поїздів далекого прямування та метро у Києві

"Можна буде скоро купити через смартфон квитки на поїзд, метро, трамвай і навіть літак. Це буде як додаток. Ніби Google Maps, коли ти обираєш, куди тобі потрібно дістатися — від точки до точки, — і тобі пропонують маршрут. Те ж саме тут — і громадський транспорт, і дорога, і авіація — ви обираєте, виходячи зі свого бюджету, часу, який вид транспорту вам підходить. Класне рішення. Вам не потрібно буде виходити із поїзда і стояти за жетонами. До кінця року у нас буде весь муніципальний транспорт Києва підключений, ще кількох міст і авіаперевізники", – зазначив він.

 

Наші інтереси: 

За чотири роки вдалося реформувати державне підприємство. Новації в державних закупівлях демонструють добрі результати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи