Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Укргазбанк пропонує кредити на «домашні» сонячні електростанції

Укргазбанк почав надавати фізичним особам кредити на купівлю і встановлення «домашніх» сонячних електростанцій, сонячних колекторів та теплових насосів. 

Максимальна сума кредитування становить 1 млн гривень на термін до 5 років.

На думку представників банку, домашня сонячна електростанція — це можливість забезпечити енергетичну незалежність своєї родини.

До того ж, така ініціатива може перетворитись згодом на бізнес-проект, адже надлишки електроенергії власного виробництва можна продавати у загальну електромережу.

Сонячні колектори та теплові насоси, які генерують тепло з повітря або землі, зможуть забезпечити домогосподарство теплою водою та опаленням.

Послуга даного кредитування надається Укргазбанком в рамках реалізації стратегії ЕКО-банкінгу, яка передбачає втілення в життя проектів, пов’язаних з ефективним використанням ресурсів, альтернативною енергетикою та зменшенням шкідливого впливу на довкілля.

Джерело.

Коментар НО: 

Для цілорічного забезпечення невеликого будинковолодіння теплом, гарячою водою та світлом необхідно встановлення сонячної електростанції потужністю як мінімум 10  кВт. Вартість такої системи разом із встановленням та підготовкою документів складе приблизно 12-14 тис євро (залежить від виробника).

Термін окупності  - 5-6 років. Гарантійний термін - 5-7 років (залежить від виробника). Через 25 років панелі потрібно змінювати, бо елементи зношуються.

Якщо взяти кредит на 5 років, то тільки виплата "тіла" становитиме приблизно 230-250 євро на місяць, а ще треба додати виплати по відсоткам. Тільки через 5-6 років система "запрацює на себе", якщо, звичайно, доживе в робому стані.

А тепер проаналізуємо: чи багато людей середнього класу зможуть впоратись з такою стратегією ЕКО-банкінгу?

Наші інтереси: 

Владі не вигідний розвиток альтернативної енергетики в Україні. Для прикладу в сусідній Польщі уряд відшкодовує до 60% вартості встановлених сонячних систем.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Моніторю варіанти купівлі сонячних панелей в Китаї за дешевшою ціною і методи самостійного збирання панелей, планую знайти оптимальний варіант, який буде доступний багатьом.

Жнива почалися, браття!

Коментарі

Зображення користувача Владислав Дзигар.
0
Ще не підтримано

Моніторю варіанти купівлі сонячних панелей в Китаї за дешевшою ціною і методи самостійного збирання панелей, планую знайти оптимальний варіант, який буде доступний багатьом.

Жнива почалися, браття!